( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Mešan pevski zbor KUD Štefan Romih Črešnjevec izvedel koncert v Budimpešti

Med 23. in 26. novembrom se je Mešani pevski zbor KUD Štefan Romih Črešnjevec udeležil 2. mednarodnega zborovskega festivala v Budimpešti, ki ga je organizirala koncertna poslovalnica MEGA ART – SM.

Člani MEPZ KUD Štefan Romih Črešnjevec so bili povabljeni s strani omenjene koncertne poslovalnice MEGA ART - SM, ki se ukvarja z organizacijo scensko-glasbenih koncertov in dogodkov. Črešnjevski zbor je nastopil 25. novembra na večernem koncertu v cerkvi Blažene Device Marije v Budimpešti pod vodstvom dirigentke zbora, Franje Kmetec. Nastopili so skupaj z zboroma iz Bolgarije in Latvije.
Svoje vtise iz Budimpešte je delila Franja Kmetec, ki je v zborovske vrste povabila vse zainteresirane, saj se imajo med vajami in nastopi vedno lepo, ne manjka pa smeha in prijateljstva: 

"V Budimpešti smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za ogled turističnih znamenitosti te svetovne prestolnice. Popeljali smo se tudi po Donavi z ladjico, kar je bilo nepozabno doživetje. Poleg tega smo doživeli tudi veliko zabavnih dogodivščin, ki jih poznajo le člani zbora. Če koga zanimajo takšne zabavne dogodivščine, ga vabimo, da se nam pridruži na vajah 2x tedensko. Srečujemo se ob torkih in petkih v kulturnem domu na Črešnjevcu."
Člani zbora se niso dolgo časa pripravljali na nastop v Budimpešti, saj so imeli za sabo že pestro jesensko dogajanje. V septembru so nastopali ob prazniku Krajevne skupnosti Črešnjevec, 7. oktobra so izvedli koncert v Zagrebu v kulturnem centru Travno skupaj s priznanim zagrebškim zborom INA, 25. novembra pa so zapeli na koncertu v Budimpešti.
Kljub že opravljenim nastopom pevski zbor v decembru čakajo novi izzivi. Otvoritev razstave likovne sekcije njihovega KUD-a bo potekala 8. decembra ob 18. uri, nato pa se bodo preselili izven kulturnega doma na Črešnjevcu, kjer bodo svečano prižgali lučke na drevesu in se veselili skupaj z vaščani ter obiskovalci ob kuhanem vinu in slaščicah. 12. decembra bo pevski zbor nastopal na 20-letnici Društva upokojencev na Leskovcu, 17. decembra pa pripravljajo božično-novoletni nastop v cerkvi Sv. Mihaela na Črešnjevcu po nedeljski maši.


Amadeja Mlakar

  • December 3, 2023
Last modified on Sunday, 03 December 2023 12:42
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči