( ISSN 2738-5760 )

Veseli december se je začel tudi v Oplotnici

V nedeljo, 3. decembra, ob 17. uri  je na Grajskem dvorišču in v Graščini v Oplotnici potekal dogodek Prižig prazničnih luči, otvoritev božičnega sejma in Pravljične Graščine, v sklopu katere, so si lahko gostje prav tako ogledali božične razstave ter praznično okrašeno Graščino.

Grajsko dvorišče je tako zažarelo v soju prazničnih luči in odprlo svoja vrata številnim dogodkom, ki se bodo odvijali v sklopu Veselega Decembra v Oplotnici. Zgodbo Veselega decembra v Oplotnici sta polepšali tudi Vrtec Mlinček Oplotnica in OŠ Pohorskega Bataljona Oplotnica, ki sta na Grajsko dvorišče s Čarobnim pohodom pripeljali kar 300 svetlečih balonov.

Kulturni program je bil to leto malenkost drugačen, v prelepem ambientu Graščine, so nastopili glasbeniki in kulturniki, ki so dokazali, da se  Oplotnica ponaša z zelo bogatim glasbenim talentom. Nastopili so, MoPZ Oplotnica, Vokalna skupina Sonus, MepZ Oplotnica, Brina Bobik na violini, Žana Višnar z glasbeno točko, Pihalni orkester Glasbene šola Slovenska Bistrica, program je povezovala Kaja Sluga v vlogi Snežne vile, častni govornik prireditve je bil podžupan Slavko Pitrof.

V sklopu dogodka je svoja vrata odprl tudi Božični sejem na Grajskem dvorišču, kjer so se predstavila društva in gostinci z bogato ponudbo prazničnih jedi in pijač.

Letošnja novost Veselega decembra v Oplotnici je prav zagotovo Pravljična Graščina, katere notranjost je oblečena z lučkami. Pravljična Graščina bo svoja vrata ponovno odprla 16. Decembra ko bo potekalo Božično dogajanje, Tu smo doma, z različnimi Glasbenimi izvajalci in ponudniki na Božičnem sejmu na grajskem dvorišču in v notranjosti Pravljične Graščine. Za otroke takrat pripravljamo Sladke delavnice v organizaciji DKŽ Oplotnica in Pravljične urice s Kajo v organizaciji KUD Oplotnica, v prvem nadstropju Graščine pa vas bosta pričakala škrata, ki bosta pozvala vse otroke, da oddajo lepe želje Dobremu možu, v prav poseben Škratov nabiralnik.  

Obisk je presegel pričakovanja organizatorjev dogodka, v Veselem decembru v Oplotnici, se veselimo vašega obiska.

  • December 5, 2023
Last modified on Friday, 08 December 2023 16:34
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči