( ISSN 2738-5760 )

Šport

Timu Klanečku zmaga v Zagrebu in pokal boksarju z najboljšo tehniko

Minuli vikend se je v Zagrebu odvijal že 3. boksarski turnir pod imenom Poslednji heroji - Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Zdravko Žagar Žagi. Na turnirju se je zbralo kar 85 boksarjev iz 19 klubov, med njimi iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

Na turnirju je sodeloval tudi Tim Klaneček iz BK Slovenska Bistrica, ki si pod vodstvom Matica Samasturja vztrajno utira pot k vrhu. Mladi Pragerčan, aktualni državni prvak v konkurenci mlajših kadetov (Schoolboys) v kategoriji do 70 kg, je v Zagrebu nastopil v kategoriji do 75 kg, njegov nasprotnik pa je bil hrvaški predstavnik Ivor Đikić.
Po previdnem začetku obeh boksarjev je Klaneček proti koncu uvodne runde prevzel nadzor, z odličnim boksom v nadaljevanju pa je glavnega sodnika primoral celo na štetje nasprotniku.
V zadnjem delu srečanja je Klaneček z mirnim boksom kontroliral srečanje ter ga zaključil z zanesljivo zmago.
Odlično predstavo mladega Pragerčana je prepoznala tudi žirija turnirja, ki je Klanečka nagradila tudi s pokalom, ki ga je prejel kot boksar z najboljšo tehniko.
Boksarski turnir v Zagrebu je bil hkrati zadnje dejanje bistriških boksarjev v letošnji sezoni. Tudi ta je bila posejana z uspehi, saj so na državnem 

Damijan DRAME

  • December 19, 2023
Last modified on Tuesday, 19 December 2023 17:08
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
7
28

 OSMRTNIC1 13

Poišči