( ISSN 2738-5760 )

Oplotnica: Pohorski večer - Tu smo doma

V soboto, 16.12. je v Oplotnici na Grajskem dvorišču in v Graščini potekala prireditev Pohorski večer: Tu smo doma. Božično dogajanje so na Grajskem dvorišču popestrili lokalni glasbeniki in kulturni ustvarjalci.

Premierno so nastopili Tini Lesjak in Fantje iz Oplotnice, Amanda Lipuš, Nuša Trobentar, Žana Višnar, Pohorske dekline, Ljudski pevci s Koritnega, Ljudski pevci štirje revni, Folklorna skupina Jurij Vodovnik Skomarje, program je povezovala Kaja Sluga v poročni obleki iz leta 1892, ki je last KUD Oplotnica – sekcija za ohranjanje kulturne dediščine, ki je na ogled v sklopu stalne razstave – Štiblc v Graščini Oplotnica, naglavni venček, pa je izdelala Ivanka Vodovnik.

Dogodek je potekal v sodelovanju s Turistično agencijo Pohorje Turizem in Destinacijo Rogla Pohorje.  

V sklopu prireditve pa je potekal tudi božični sejem, na katerem so se predstavila društva, Gostilna Pem, Domačija Forbar in ostali ponudniki. V okviru Pravljične Graščine so se predstavili rokodelci, Energijski dotik dlani, Hoppy Gin, AvantgardMetalli v sodelovanju z Marjan Crnič, Mira v sodelovanju s Šmarnice, ki delujejo pod okriljem DKŽ Oplotnica, Stančkinakvačka in Granny20. Dogajanje v Pravljični Graščini je popestrilo DKŽ Oplotnica s sladkimi delavnicami za najmlajše, KUD Oplotnica s Pravljičnimi uricami, v prvem nadstropju pa je potekalo fotografiranje z Jesse Štefane s Škrati pri Škratovem nabiralniku, v katerega so lahko otroci oddali pismo Dobremu možu.

V Dvorani Rudija Žnidariča Oplotnica pa je bil na ogled film, Poharska komedija:Je kir ke riku?

Dogodek je bila lepa popestritev decembrskega dogajanja v Oplotnici. Zahvala vsem obiskovalcem, ki so s svojim obiskom podprli lokalne ponudnike in ustvarjalce. V tem tednu Vas vabimo na Božička, že v naslednjem tednu pa nas bo obiskal tudi Dedek Mraz v Pravljični Graščini.

 

  • December 20, 2023
Last modified on Wednesday, 20 December 2023 07:55
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
25
26
31

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

Poišči