( ISSN 2738-5760 )

Na Zgornji Ložnici obeležili krajevni praznik

Na Zgornji Ložnici so v petek, 12. januarja, v večnamenski dvorani podružnične osnovne šole Pohorskega odreda obeležili krajevni praznik, ki ga praznujejo 4. januarja v spomin na rojstni dan njihovega sokrajana dr. Josipa Vošnjaka.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik KS Zgornja Ložnica Marko Petrišič, ki je med drugim poudaril, da so v Krajevni skupnosti Zgornja Ložnica v preteklem letu kljub finančnim omejitvam trudili po najboljših močeh. »Žal so tudi nas doletela huda neurja, ki so povzročila veliko škode.
Poškodovanih je bilo kar nekaj cest, ki smo jih nekatere že sanirali, nekaj pa jih bo še potrebno. V preteklem letu smo sčistili obcestne jarke in prepuste, obrezovali drevje ob cestah po celotni krajevni skupnosti, tečejo aktivnosti za odkup zemljišča za dom krajanov, izvedena sta bila že parcelacija in idejni projekt, letos pa bomo nadaljevali z aktivnostmi,« je povedal Petrišič. Tudi v letošnjem letu jih čakajo številne naloge. »Zaključujemo izgradnjo odseka cest na Zgornji Ložnici in v Gladomesu, kjer bomo uredili tudi pločnike, v Gladomesu bomo izgradili tudi čistilno napravo, prioritetna naloga pa bo izgradnja avtomatske klorirne naprave na vodovodu v Kostanjevcu.« Podžupan občine Slovenska Bistrica Žarko Furman pa je poudaril, da so krajevne skupnosti pomemben del lokalne samouprave in da Krajevna skupnost Zgornja Ložnica vzorno izvaja vse projekte, ki so pomembni za življenje krajanov, hkrati pa je pohvalil delovanja društev, ki pomembno prispevajo k pestremu dogajanju v kraju.


V kulturnem programu so nastopili otroci vrtca, učenci POŠ Zgornja Ložnica in vse sekcije KUD-a Lojze Avžner Zgornja Ložnica.

  • January 15, 2024
Last modified on Monday, 15 January 2024 18:36
Rate this item
(0 votes)

Related items

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

 asspa 1

Poišči