( ISSN 2738-5760 )

Šport

Na 42. Zlati rokavici nastopila Val Prosenjak in David Brumec

Na Ptuju so organizirali že 42. organizirali boksarski turnir za Zlato rokavico. Tokrat se je v dvorani Dejan Zavec Gym zbralo več kot 600 gledalcev, ki so videli kar 22 dvobojev, od tega 7 v kategoriji mladih, 11 v glavnem delu, ki je štel za Zlato rokavico ter 4 profesionalne dvoboje.

V uvodnem delu je bistriški boksarki klub predstavljal David Brumec, ki se je pomeril z celjskim boksarjem Blinom Cocajem iz Intercoma. V izredno izenačenem dvoboju je slavil Celjan, a ne bi bilo prav nič narobe, če bi sodniki zmago prisodili Brumcu.
Val Prosenjak je nastopil v glavnem delu turnirja, njegov nasprotnik pa je bil Ptujčan Shpetim Caraku.


Ptujčan je pokazal več in zasluženo slavil ter si celo priboksal pokal Zlata rokavica mladi.
Letošnjo Zlato rokavico je zasluženo osvojil Dejan Leburič iz ljubljanskega BK Knockout, ki je v zadnji borbi glavnega dela opravil s srbskim boksarjem Dušanom Crnkovićem, članom BK Ring 013.
V zadnji borbi profesionalnega dela večera je nastopil Aljaž Venko, ki je v amaterskem boksu kot edini Slovenec v isti sezoni osvojil tako mladinski kot članski naslov, branil pa je barve bistriškega kluba.
Nasprotnik Venka je bil češki boksar Daniel Bazo, ki Konjičanu ni mogel parirati in Venko je zaradi predaje trenerja slavil po koncu 3. runde.

Damijan DRAME

  • January 15, 2024
Last modified on Monday, 15 January 2024 18:57
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
7
28

 OSMRTNIC1 13

Poišči