( ISSN 2738-5760 )
Foto: Bistričan.si Foto: Bistričan.si

Pozdrav novemu letu v domu starejših

V sredo, 17. januarja 2024, so v bistriški enoti Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane za stanovalce pripravili družabno prireditev Pozdrav novemu letu, dan kasneje pa tudi v Poljčanah.

Ker so morali konec lanskega leta zaradi številnih virusov, ki so se pojavili, odpovedati tradicionalno silvestrovanje, so prireditev pripravili v sredo in jo poimenovali Pozdrav novemu letu. "Stanovalcem smo najprej pripravili slavnostno kosilo, krajši kulturni program, v katerem so nastopili zaposleni in stanovalci doma, in zabavo z glasbo in petjem, ki našim stanovalcem veliko pomenita. Predvsem pojejo radi naši stanovalci, plešejo tudi, a nekoliko manj," je povedala direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane Iva Novak. Da si stanovalci želijo čim več takih prireditev, so pričali njihovi vidno zadovoljni obrazi.

Konec lanskega leta so v domu končali projekt dolgotrajne oskrbe na domu Dom doma, zato se je povečalo povpraševanje za pomoč na domu. "Z občino smo se dogovorili za uporabo prostorov na območju Crouzeta za naše socialne oskrbovalke, tako da smo v sredo prevzeli ključe. Prostore nam je občina odstopila brezplačno, plačevali pa bomo funkcionalne stroške."

Glede nadgradnje doma starejših v Slovenski Bistrici pa je povedala, da so konec leta ministrstvu oddali že tretjo novelacijo investicijskega načrta. "Tako da še vedno čakamo na potrditev, pričakujemo pa tudi podpis aneksa k sofinanciranju, dodatna sredstva za gradnjo pa naj bi bila zagotovljena. Izvedba projekta pa se bo zaradi tega nekoliko zamaknila, pričakujemo, da bi z deli lahko začeli nekje jeseni. Denarja za gradnjo doma v Poljčanah pa letos ne bo," je še dodala Novakova.

Natalija Sinkovič

  • January 19, 2024
Last modified on Friday, 19 January 2024 17:46
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči