( ISSN 2738-5760 )
Upravna enota Slovenska Bistrica, foto: Amadeja Mlakar Upravna enota Slovenska Bistrica, foto: Amadeja Mlakar

Na upravni enoti obravnavajo le nujne zadeve

Tudi na Upravni enoti Slovenska Bistrica od danes, 29. januarja, do srede, 31. januarja, stavkajo. Strankam so na voljo le za nujne storitve v skladu s sklepom o nujnih nalogah. Med stavko sta krajevna urada Poljčane in Oplotnica zaprta.

Trenutno je na Upravni enoti Slovenska Bistrica 36 zaposlenih, kar je premalo za optimalno delo. Število zadev in njihova kompleksnost se povečuje, zaposleni so preobremenjeni, pojavlja se pregorevanje in pogoste bolniške odsotnosti. Zaradi slabega plačila marsikdo poišče službo drugje, prihaja tudi do menjave generacij, kar pomeni, da zaposleni z znanjem odhajajo, nove sodelavce je treba v delo uvajati, to pa zaposlene še dodatno obremenjuje. Ocenjujejo, da bi za optimalno delo na vsakem oddelku potrebovali najmanj 2 nova sodelavca.

»Kot skrajni ukrep smo se zaposleni na UE Slovenska Bistrica odločili za 3-dnevno stavko, kateri se pridružuje tudi 40 upravnih enot od skupno 58 upravnih enot. Naše zahteve so poleg uskladitve plač in izenačitve nazivov znotraj sektorja državne uprave tudi zagotovitev zadostnih delovnih mest, ki bi obvladovale povečan obseg zadev, s katerimi se upravne enote bojujemo že par let. Nezadostno število zaposlenih in redna fluktuacija le-teh vodi v preobremenitev tistih, ki ostajamo in ki nenehno opozarjamo, da se mora sistem spremeniti, da bi se nas zaščitilo.  Upravne enote smo prvi obraz državne uprave in servis mnogoterih storitev za državljane, vedno pa smo s strani delodajalca to je Ministrstva za javno upravo ostali neslišani, kar nas je privedlo do zadnjega in tudi skrajnega ukrepa do izvedbe stavke,« je v izjavi za javnost zapisal stavkovni odbor.

Obenem vse stranke naprošajo za razumevanje in strpnost.

Natalija Sinkovič

  • January 29, 2024
Last modified on Monday, 29 January 2024 12:48
Rate this item
(2 votes)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči