( ISSN 2738-5760 )
Fotografija je simbolična - Specialna enota policije, Foto: Policija.si Fotografija je simbolična - Specialna enota policije, Foto: Policija.si

Obsežna kriminalistična preiskava tudi na območju Slovenske Bistrice

Na območju mariborske policijske uprave, domnevno tudi na območju Slovenske Bistrice, poteka policijska racija zoper organizirano hudodelsko združbo.

"Sektor kriminalistične policije PU Maribor v sodelovanju z UKP GPU in ostalimi enotami drugih policijskih uprav danes izvaja obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti na območju celotne Slovenije, ki so rezultat dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave, s katero smo razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno, da se je ukvarjala s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po čl. 186 KZ-1). V zaključni akciji sodeluje približno 250 kriminalistov in policistov. Trenutno potekajo hišne preiskave in druga procesna opravila v skladu z Zakonom o kazenskem postopku, na številnih lokacijah po vsej Sloveniji," so sporočili s PU Maribor.

Prostost je bila odvzeta 20 osumljencem, hišne preiskave pa so potekale, oz. še potekajo na 20 lokacijah na območju več policijskih uprav.

Po pisanju Večera je bilo akcijo oziroma preiskave že zjutraj opaziti v središču Maribora. Odvijale so se v bližini mariborskih zaporov, po neuradnih podatkih tudi na območju Slovenske Bistrice in najbrž še kje. 

Natalija Sinkovič

  • February 1, 2024
Last modified on Friday, 02 February 2024 16:59
Rate this item
(2 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 asspa 1

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči