( ISSN 2738-5760 )

Šport

Bistričani izgubili proti Muri, nova obraza Nenad Adžibaba in Azer Kozić

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so danes v Renkovcih odigrali prijateljsko srečanje z Muro, za katero je bilo srečanje z Bistričani zadnje pred pričetkom nadaljevanja Prve lige Telemach. Prvoligaš je bil boljši in slavil z 2:0.
Bistričani, ki so sredi priprav, so tekmo odigrali z dvema različnima postavama. V prvem polčasu je trener Simon Dvoršak poslal enajsterico v sestavi Fridrih, Zajšek, Rozman, Kapun, Kozić, Borovnik, Križnik, Adžibaba, Frešer, Martinčič in Kuliš.

Gostitelji, ki so bili v vlogi favorita so povedli v 34. minuti po zadetku Nikole Jovičevića. Slednji je do konca počasa sprožil še enkrat, a je strel ukrotil Primož Fridrih. Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so bili osredotočeni na protinapade. Po enem izmed njih se je iz oči v oči znašel Ante Kuliš, a je iztržil le kot.
V nadaljevanju srečanja je Simon Dvoršak na igrišče poslal novo enajsterico: Deronja, Bukovec, Drevenšek, Budimir, Lorbek, Omar, Horvat, Frešer (Šega), Justinek, Gobec, Tavares.
Črnobeli so zmago potrdili na začetku drugega polčasa, strelec zadetka v 47. minuti pa je bil novinec Julien Lamy. Odlično priložnost za Muro je imel tudi Leardo Sadriu, vendar je odličen strel iz razdalje s sijajno parado preprečil Marko Deronja, ki je v drugem polčasu v vratih zamenjal Fridriha.
Bistričani so zaigrali tudi z dvema novima nogometašema, ki sta pogodbi podpisala v drugi polovici tega tedna. Podpis Azerja Kozića smo napovedali že prejšnji teden, poleg njega pa je zvestobo obljubil tudi Nenad Adžibaba. Srbski vezist, ki šteje 23 pomladi, je kot mladinec branil barve beograjske Crvene Zvezde in z mlado ekipo igral tudi mladinsko Ligo prvakov, v Slovensko Bistrico pa se je preselil iz Radničkega iz Pirota, drugouvrščene ekipe 3. srbske lige.

Damijan DRAME

  • February 3, 2024
Last modified on Sunday, 04 February 2024 09:38
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči