( ISSN 2738-5760 )

Šport

Nogometaši gostovali v Ljudskem vrtu, Deronja ubranil enajstmetrovko

Nogometaši Maribora so v sredo, 7. februarja, odigrali zadnje srečanje pred nadaljevanjem prvenstva Prve lige Telemach, v katerem so gostili nogometaše Kety Emmi & Impol Bistrice ter slavili s 3:0. V vrstah Maribora je prvi polčas odigral tudi Lan Vidmar, še jeseni kapetan Bistričanov, ki je v zimskem prestopnem roku okrepil štajerski ponos.

Bistriški nogometaši so prikazali veliko mero borbenosti in držali začetni izid do 78. minute, ko so vijoličasti povedli z zadetkom Marka Kolarja, ki je streljal z leve strani. Dve minuti kasneje je bil po podaji iz prostega strela uspešen Luka Uskoković, ki je izkoristil slabo postavitev (še) neuigrane obrambe Bistričanov ter zadel s 5 metrov za 2:0. V 82. minuti so Mariborčani izkoristili kazenski strel, strelec zadetka pa je bil Josip Iličić.

Bistriški nogometaši so slovenskemu velikanu nudili odličen odpor, tudi tokrat je trener Simon Dvoršak v vsakem polčasu na igrišče poslal domala drugačni enajsterici. Junak prvega polčasa je bil gotovo Marko Deronja, ki je mesto med vratnicama bistriškega drugoligaša zasedel v prvem polčasu. Poleg ubranjene enajstmetrovke v 5. minuti, ko je ubranil strel Arnelu Jakupoviću, se je Deronja izkazal z nekaj bravuroznimi obrambami. V drugem polčasu je v bistriška vrata stopil Primož Fridrih, ki se je prav tako pokazal veliko mero zanesljivosti in se izkazal z nekaj odličnimi obrambami.

Damijan DRAME

  • February 8, 2024
Last modified on Thursday, 08 February 2024 18:47
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči