( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Večer, namenjen 110-letnici rojstva Franeta Milčinskega Ježka

V četrtek, 8. februarja, je v Domu svobode v Slovenski Bistrici potekala kulturna prireditev, s katero so obeležili delo in življenje Frana Milčinskega Ježka. Frane Milčinski – Ježek (1914–1988) je nedvomno najpomembnejši slovenski humorist in satirik.

Večer so v Kino dvorani v Slovenski Bistrici otrvorili zvoki Zdravljice, s katero so se zbrani poklonili državnemu prazniku. V duhu prazničnega dne je Dejan Kalan interpretiral Spravljico izpod peresa Draga Čoža. V kulturnem programu večera, ki je nosil naslov Moj narobe svet, so nastopajoči predstavili življenje Franeta Milčinskega Ježka ter njegova dela. Večer je povezovala Mojca Kos, Ježkove pesmi pa je interpretirala Doroteja Ozimič. Premierno se je predstavila glasbena skupina Jejž muzika v zasedbi Petra Skrbiša na harmoniki, Marijana Kranjca na kitari ter Mladena Ravnikarja na bas kitari. 

Pred koncem prvega uradnega dela se je zbranim na odru za prizadevno delo zahvalila Metka Pristovnik, predsednica DPD Svoboda. Prav tako se je s šopkom simbolično v imenu društva zahvalila tudi članici društva, Mojci Veler, ki je v preteklih dneh prejela Romihovo priznanje. V drugem delu kulturnega dogodka so si zbrani ogledali film Moj narobe svet, glasbeni dokumentarec o Franetu Milčinskem Ježku. Po prireditvi so se zbrani podružili in poklepetali ter izmenjali tako vtise kot zgodbe nekdanjih dni.

Amadeja Mlakar

  • February 9, 2024
Last modified on Monday, 19 February 2024 16:01
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči