( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Uporabljajte mobilno aplikacijo mCobiss

V času nenehnih sprememb in s tem uporabe informacijske ter komunikacijske tehnologije, je raba pametnih telefonov postala vsakodnevno zelo razširjena. Mobilne aplikacije, ki jih lahko naložimo na prenosni telefon, so postale tako zelo enostavne za uporabo, da nam nudijo dostop do vsebin praktično kadarkoli in kjerkoli. Ne samo, da so lahko dostopne, nam ob današnjem življenjskem tempu zagotovo olajšajo vsakdanjik, saj imamo mobilno napravo tako rekoč vedno pri roki.

Kaj je pravzaprav mobilna aplikacija mCOBISS in zakaj je za člane knjižnice dejansko praktična, koristna, uporabna in učinkovita.
mCOBISS je mobilnim napravam prilagojena različica COBISS+ kataloga. Kadarkoli in od koderkoli vam omogoča dostop do informacij v vse slovenske knjižnice. Vse kar potrebujete ob prijavi v brezplačno aplikacijo, je geslo Moje knjižnice in vpisno številko člana, ki je zapisana na knjižnični izkaznici. V kolikor gesla še nimate, izrazite željo knjižničarki, ki vam bo poslala povezavo za določitev gesla.
mCOBISS je mobilna aplikacija, ki v prvi vrsti zagotavlja dostop do informacij o gradivu v knjižnicah in omogoča: iskanje gradiva, pregled izposojenega gradiva in podaljšanje roka izposoje, rezervacijo gradiva, pregled in preklic rezervacij, pregled zgodovine izposoj, pregled dolgov in omejitev, prejemanje e-obvestil, iskanje/pregledovanje informacij o knjižnicah, prikaz lokacije knjižnic na zemljevidu in navodil za pot do zbrane knjižnice, pregled najbolj branih knjig, izdelovanje svojega seznama priljubljenih knjig, odčitavanje črtnih kod – uporabo elektronske izkaznice člana (za izposojo), hranjenje uporabniškega profila in posredovanje informacij o gradivu.
Vedno večje število različnih aplikacij, ki so na voljo, lahko predstavlja tudi obremenitev za posameznika. V izogib plačil opominov, zamudnin in nastalih stroškov neprevzetega rezerviranega gradiva ter vrsto drugih prednosti, ki ji prinaša uporaba mobilne aplikacije mCOBISS, je ta aplikacija dejansko zelo koristna za uporabnike.
V kolikor ste član Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica in še ne uporabljate aplikacije mCOBISS, vprašajte najbližjo knjižničarko in z veseljem bo pomagala naložiti za vas koristno aplikacijo.

Tanja Jakolič

  • February 9, 2024
Last modified on Friday, 09 February 2024 15:41
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči