( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Maske članic in člana Društva Majolika razstavljene v Krapini

Poslovili smo se od januarja in vstopili v obdobje pustne ustvarjalnosti in norčavosti. Minuli petek je v Galeriji Krapina potekalo odprtje mednarodne razstave mask, na kateri so med 160 razstavljajočimi s Hrvaške, iz Srbije in iz Slovenije tudi Vesna Plavec, Olga Rezanova, Miljanka Simšič in Marijan Crnič iz Društva Majolika.

Mednarodna razstava mask, ki jo v Krapini pripravljajo že od leta 2011, k sodelovanju vsako leto privabi mnoge ustvarjalke in ustvarjalce. Članice in člani Društva Majolika na njej redno sodelujejo. Organizatorji so na dogodek zelo ponosni, saj gre za edino tovrstno razstavo v širši regiji. Edinstvena je tudi vsakoletna otvoritvena slovesnost, na kateri so organizatorji, avtorji in gostje maskirani.
Odprtje letošnje 14. izvedbe razstave je potekalo v petek, 2. februarja. Prisotne so nagovorili direktorica POU Krapina Grozdana Pavlović, kustosinja Vesna Kunštek in podžupan Občine Krapina Ivica Hršak, ki je razstavo tudi odprl. Prireditev se je ob prijetni glasbeni spremljavi  razvila v sproščeno pustno druženje.
Ob delih iz gline, stekla in papirja so razstavljena tudi dela iz kamna, kovine, tekstila, volne in drugih materialov. Vesna Plavec na razstavi sodeluje z masko iz recikliranega industrijskega aluminija, Miljanka Simšič in Olga Rezanova s keramičnima maskama, Marijan Crnič pa s kamnitim kurentom. Hkrati so v galeriji na ogled tudi tradicionalne maske Turčišča iz zbirke Biškupić.
Razstava je v Galeriji Krapina na ogled do konca meseca februarja, od torka do sobote, med 10. in 13. uro.

  • February 9, 2024
Last modified on Friday, 09 February 2024 15:50
Rate this item
(0 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
2
4
11
23
25

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 asspa 1

Poišči