( ISSN 2738-5760 )
Foto: hlebcek.si Foto: hlebcek.si

Kako pravilno odložiti jedilno olje po cvrtju krofov

Odpadno jedilno olje je nevaren odpadek in lahko povzroči resne težave in škodo okolju, odtočnim cevem in čistilnim napravam. Na Komunali slovenska Bistrica zato pozivajo, da se olje od peke krofov ali cvrtja drugih živil po uporabi ohladi in precedi v plastično zeleno posodo oziroma namensko posodo za zbiranje. To naj se dobro zapre in jo odloži v enega od 18 uličnih zbiralnikov.

V sklopu projekta Odpadno jedilno olje je Komunali Slovenska Bistrica izdelala tudi video. Ta na kratek in zanimiv način prikaže ulični zbiralnik olja, ki prikazuje, kako ljudje  napačno ravnajo z odpadnim jedilnim oljem in s tem škodujejo naravi. Animirani zbiralnik olja nas nauči in prikaže, kako pravilno ravnati z odpadnim jedilnim oljem. Namen videa je prikazati zbiranje odpadnega jedilnega olja, ga približati mlajšim uporabnikom in preko njih to uvesti tudi v navade staršev, starih staršev ter tet in stricev, torej med vse uporabnike.

Sicer pa olja, ki ga uporabljamo za cvrtje, ni treba zavreči že po prvi uporabi. Treba ga je primerno shranitinaj in če ni dobilo čudnega vonja, postalo temno, se začelo peniti ali ob ponovnem segrevanju začelo smoditi, ponovno uporabijo.

logo las

 
  • February 13, 2024
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči