( ISSN 2738-5760 )

Šport

Najboljša športnika sta Lucija in Vito

V Viteški dvorani Bistriškega gradu so v petek, 16. februarja, razglasili najboljše športnike v občini Slovenska Bistrica. Najboljša športnika sta postala Lucija Tarkuš in Vito Dragič.

Prestižna naslova športnice in športnika leta sta znova osvojila športna plezalka Lucija Tarkuš, članica Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica, ki si je tretjič zapored prislužila naziv najboljše športnice leta v občini in Vito Dragič, član Judo kluba Impol, ki je že šestič in hkrati petič zapored najboljši športnik v občini.

Lucija Tarkuš je ena izmed najboljših slovenskih športnih plezalk. Članica Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica si je tretjič zapored prislužila naziv najboljše športnice leta v občini. Lani je lani najboljši rezultat dosegla na Evropskih igrah v Krakowu, kjer je osvojila bronasto medaljo, na svetovnem članskem prvenstvu v švicarskem Bernu osvojila 18. mesto. Nastopila je tudi na več tekmah svetovnega članskega pokala, najboljša, deveta, je bila v francoskem Brianconu, 14. mesto je osvojila v Innsbrucku, 15. je bila v kitajskem Wujiangu, 24. v francoskem Chamonixu, tekmo v ameriškem Salt Lake Cityju pa je končala na 29. mestu. Na tekmi državnega prvenstva za članice v Log - Dragomerju je zasedla drugo mesto. Lucija Tarkuš je članica slovenske reprezentance in kategorizirana športnica mednarodnega razreda, njen trener je Gorazd Hren.

Vito Dragič je že šestič in hkrati petič zapored najboljši športnik v občini. Član Judo kluba Impol je tudi v preteklem letu dosegel nekaj vrhunskih dosežkov. Z ekipo Impola je osvojil naslov ekipnih državnih prvakov in zmagal na turnirju za pokal Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici. Sodeloval je na svetovnem prvenstvu v Katarju v Dohi in na evropskem prvenstvu v francoskem Montpellierju. Izkazal se je tudi na turnirjih za grand slam, med drugim je v Abu Dhabiju v Združenih arabskih emiratih in v Parizu osvojil deveto mesto. Deveti je bil tudi na tekmi grand prixa v portugalski Almadi. Poleg tega je osvojil tretje mesto na evropskem pokalu v Sarajevu in peto mesto na odprtem prvenstvu Oceanije v avstralskem Perthu. Vito Dragič je kategorizirani športnik mednarodnega razreda in član slovenske reprezentance, njegov trener je Filip Leščak.

Drugi najboljši športnik je bil Nino Celec iz Atletskega društva Slovenska Bistrica, tretji pa je bil Lan Vidmar iz NK Kety Emmi & Impol Bistrica.

Športna zveza Slovenska Bistrica je na športno–zabavni prireditvi Športnik leta Občine Slovenska Bistrica 2023 s priznanji nagradila kolektive leta, perspektivne športnike, perspektivno ekipo in športne delavce, na prireditvi so podelili tudi posebna priznanja. 

Perspektivni športniki v kategoriji mlajši mladinci, kadeti (2006-2008) so postali  Vid Lončarič, KK Bistrica, Val Prosenjak, Boks klub Slovenska Bistrica, Trisha Zec, Športni klub M Footgolf, Žan Ritlop, Atletsko društvo Slovenska Bistrica, Aneja Kunčič, Kegljaški klub Impol, Lucija Jurgec, SSK Šmartno, Eva Sambolec Mlaker, Twirling klub Sašo, Val Šajt, Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica, Eva Škrlec, Alpinistični klub Impol, Timotej Kos, Judo klub Impol, Manca Lorber, OK Bistrica in Ema Doberšek, Atletsko društvo Slovenska Bistrica.

Perspektivni športniki v kategoriji starejši mladinci (2004-2005) so postali Klemen Modrijančič in Zala Veber iz Atletskega društva Slovenska Bistrica, Aljaž Gril iz NK Kety Emmi & Impol Slovenska Bistrica in PRIMOŽ JUG iz Judo kluba Impol.

Naziv Perspektivna ekipa so si nadele KK Bistrica U-16 KK Bistrica, NK Bistrica U-15 NK Bistrica, OK Bistrica - Kadetinje OK Bistrica in Boks klub Slovenska Bistrica Boks klub SB.

Kolektiv leta so postali Judo klub Impol, Atletsko društvo Slovenska Bistrica, Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica, NK Kety Emmi & Impol Bistrica in Šahovski klub Impol Slovenska Bistrica.

Nagradili so tudi športne delavce: Filip Leščak, Judo klub Impol, Marija Špes, Kegljaški klub Impol, Marko Pongračič, OK Bistrica, Ranko Leskovar, Atletsko društvo Slovenska Bistrica, Leopold Rozman, NK Kety Emmi & Impol Bistrica, Tadej Horvat, KK Bistrica, James M. Tomazin, Šahovski klub Impol, Toni Jugovec, OK Bistrica in Stane Zajšek, NK Sp. Polskava.

Prireditev Športnik leta so popestrili nastopi učencev Glasbene šole Slovenska Bistrica in vokalna skupina Bleščice.

  • February 17, 2024
Last modified on Monday, 11 March 2024 13:40
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
7
28

 OSMRTNIC1 13

Poišči