( ISSN 2738-5760 )

Šport

Kegljačice Impola v Postojni ugnale Proteus, fantom zmaga v Brežicah

Kegljačice Impola so vnovič pokazale, da so v odlični formi. Pred tednom dni so na zemljo spustile Remoplast, ki je bil v igri celo za naslov državnih prvakinj, tokrat pa so v gosteh s kar 1:7(!) ugnale postojnski Proteus in mu prekrižale načrte za boj med prve tri ekipe. Še več, Bistričanke so se z drugo zaporedno zmago vmešale za boj med najboljšo četverico, kar s(m)o po tihem upali le nepopravljivi optimisti.

V fantastično odigranem srečanju, kot se je pokazalo, gostiteljice niso imele pravih možnosti. Špela Kunčič in Petra Pečovnik sta v prvih dveh dvobojih odlično opravili svoje delo, za zaključek pa sta poskrbeli Barbara Jurančič in Lucija Kunčič. Slednja je bila s 586 podrtimi keglji prvo ime srečanja.
V domačih vrstah je bila edina razpoložena Maša Miklavec s 584 podrtimi keglji.
Bistričanke so z novo zmago ostale na 6. mestu, a sedaj za 4. mestom zaostajajo zgolj dve točki! Čez 14 dni bo v Slovenski Bistrici znova zelo zanimivo, saj v goste prihaja 3. uvrščeni Ljubelj, ki je prav tako do tega kroga bil v igri za naslov prvakinj.
Fantje so v derbiju kroga gostovali v Brežicah, ki so trenutno na 3. mestu in domačo ekipo povozili s kar 8:0! Niz zmag je pričel Denis Verčko. Tadej Topolšek je v 3. dvoboju s svojim nastopom potegnil črto, zadnji žebljiček pa je s 599 podrtimi keglji v domačo krsto pribil Primož Kuhar.
Z novo zmago so kegljači Impola s 24 na vrhu lestvice, s tremi točkami naskoka nad Dravogradom. V prihodnjem krogu bodo gostili šestouvrščeno ekipo Dormea iz Zagorja ob Savi.

Napisal: Damijan DRAME

 

  • February 18, 2024
Last modified on Sunday, 18 February 2024 13:38
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
7
28

 OSMRTNIC1 13

Poišči