( ISSN 2738-5760 )

Ustanovljeno društvo Moje Pohorje, Za Pohorje brez VE

Nekaj članov Civilne iniciative Za Pohorje brez vetrnih elektrarn je ustanovilo v Društvo Moje Pohorje, Za Pohorje brez vetrnih elektrarn.

Društvo Moje Pohorje, Za Pohorje brez vetrnih elektrarn združuje posameznike, ki želijo prispevati k ohranitvi Pohorja kot življenjskega prostora Pohork in Pohorcev, njegove izjemne narave, virov pitne vode in sonaravnega razvojnega potenciala. Njihov namen je ohraniti stoletne gozdove, barja, planje in pohorske vode, ki so prepleteni v edinstveno kulturno krajino. V spoštljivem odnosu do narave so jo sooblikovale številne generacije Pohork in Pohorcev. Takšno jo želimo predati tudi našim zanamcem! Ne le za na Pohorju živeče prebivalke in prebivalce, tudi za okoliške vasi in mesta je pomembno ohranjanje pohorske narave, ki daje in hkrati varuje.

Društvo Moje Pohorje, Za Pohorje brez vetrnih elektrarn se odločno upira nameravanim načrtom investitorjev, ki v spregi z odločujočimi, iz t. i. centrov moči, mimo volje tukaj živečih prebivalcev, načrtujejo uničenje enega izmed najvrednejših naravnih in vodovarstvenih območij v Sloveniji. Gradnja vetrnih elektrarn bi izničila in degradirala trud ter napor naših prednikov, našim otrokom pa bi bila odvzeta priložnost živeti v ohranjenem in zdravem življenjskem okolju, njihova prihodnost.

Odločeni in združeni zavzemajo ničelno toleranco do vsakršnih posegov, ki ne prispevajo k ohranjanju Pohorja. "Vse, ki vam ni vseeno, kaj bo z nami, kaj bo z vami, kaj bo z naravo, vljudno prosimo, da se nam pridružite. Članstvo v našem društvu je prostovoljno, članarine ni. Potrebujemo vsakega od vas, da nam pomagate ohraniti Pohorje, naravo in najpomembnejše – naše in vaše življenjsko okolje, od vrha Pohorja do Ptuja in dlje," v svoje vrste vabijo člani Društva Moje Pohorje. Obrazec za včlanitev najdete na >>tej povezavi.

Njihove sprotne objave pa lahko spremljate na Facebook strani Moje Pohorje.

Natalija Sinkovič

 

Last modified on Monday, 26 February 2024 22:07
Rate this item
(2 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči