( ISSN 2738-5760 )

Trem kulturnikom nagrade tudi v Oplotnici

Na osrednji proslavi ob kulturnem prazniku, ki je bila 7. februarja v dvorani Rudija Žnidaršiča, sta KUD Oplotnica in občina Oplotnica podelila priznanja za uspešno delo na področju kulture.

Za dolgoletno kulturno udejstvovanje so nagradili Francija Ribiča, ki se je zahvalil predlagateljem. »In za nagrado, ki bo krasila moje srce.« občinsko kulturno priznanje je prejela tudi Skupina ljudskih pevcev in godcev Društva kmečkih žena za uspešno odkrivanje, ohranjanje, pospeševanje in popularizacijo kulturnih vrednot. Ustvarjalec s pohorskim kamnom Marjan Crnič pa je bil nagrajen za pomembne objavljene in razstavljene umetnine in za posamezne vrhunske dosežke na področju umetnosti v preteklem obdobju. Žal se prireditve zaradi bolezni ni mogel udeležiti, zato je priznanje v njegovem imenu prevzela Marija Perklič.

Nagrade sta vročila predsednik KUD Oplotnica Franjo Švab  in župan Oplotnice Matjaž Orter. »Naj vam bo to priznanje dokaz, da je vaše delo videno, da ga ljudje znajo ceniti in naj vam bo spodbuda za delo v prihodnje. Zahvaljujem pa se tudi organizatorjem prireditve za doživet in pester kulturni program,« je povedal župan. Idejno zasnovo prireditve sta pripravili Katja Višnar in Urška Lesjak, prireditev je povezovala Arina Pušnik, med drugimi pa so nastopili Mešani pevski zbor KUD Oplotnica, z recitalom je navdušila Lorena Žigart, dramsko uprizoritev Povodnega moža, kot poklon našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu, pa sta izvedla Kaja Sluga in Žan Miha Šulek.

Natalija Sinkovič

 

 

  • February 23, 2024
Last modified on Saturday, 24 February 2024 05:19
Rate this item
(2 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči