( ISSN 2738-5760 )

Na Cvetnem petku bogata dodatna ponudba

Komunala Slovenska Bistrica bo letos ponovno organizator tradicionalnega kramarskega sejma, že 76. Cvetnega petka. Ta vsako leto privabi ponudnike od blizu in daleč, Bistričani pa ga radi obiščejo in pred veliko nočjo nakupijo vse potrebno pred velikim praznikom. Sejem bo v petek, 22. marca, od 8h do 17h na tradicionalnem prizorišču, ob Partizanski ulici in na parkirišču pri Crouzeju.

»S pripravami na sejem Cvetni petek smo začeli že januarja s povabilo k sodelovanju ponudnikom. Letos se je odzvalo 60 razstavljavcev. Za tokratni sejem pripravljamo dve novosti, in sicer kulinarični kotiček, ki ga bosta izvajala Gostišče Iršič in turizem na kmetiji Goričan, z bistriškimi vinogradništvi Brezovšek, Repnik Avguštin in Pečovnik. Poskrbeli pa bomo tudi za najmlajše z otroškim kotičkom z animacijo v sodelovanju z Gibalnico Hop hop od 14h do 17h,« pojasnjuje Modest Motaln s Komunale Slovenska Bistrica. Na sejmu bo tudi služba nujne medicinske pomoči, za varnost bodo skrbeli tudi gasilci PGD Zgornja Bistrica, postavili bodo tudi sanitarije. »Pričakujemo okoli 3000 obiskovalcev, lani jih je bilo dobrih 2000. Glede na to, da smo ponudbo razširili z otroškim kotičkom in kulinarično ponudbo, jih pričakujemo letos še več,« dodaja Motaln.

Obrobni dogodek bo posvet z evropskim poslancem Francem Bogovičem o aktualni temi kmetijske politike v projekcijski dvorani bistriškega gradu ob 8.30. Na dogodek so povabljeni čebelarji, vinogradniki in drugi, ki se ukvarjajo s kmetijstvom.

Natalija Sinkovič

  • March 17, 2024
Last modified on Monday, 18 March 2024 20:04
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči