( ISSN 2738-5760 )
Avtor fotografij: Jan Kolar - Studio Bistrica. Avtor fotografij: Jan Kolar - Studio Bistrica.

Pogovor o evropski prihodnosti na Zgornji Polskavi

V petek, 16. marca, je v Gostišču Golob na Zgornji Polskavi potekal posvet o evropski prihodnosti, hkarti pa se je predstavilo tudi pet kandidatov za volitve v Evropski parlament na listi Nova Slovenija – Krščanski demokrati.

Petkovo dogajanje je bilo razdeljeno na tri dele, prvi del je bila letna konferenca občinskega odbora Nove Slovenije - Krščanski demokrati Slovenska Bistrica, drugi del je bil pogovor o Evropi in evropskih volitvah, na tretjem delu pa je sledilo druženje, saj se je na dogodku zbralo preko 200 ljudi.

Na razpravi o Evropi in evropskih volitvah so sodelovali  predsednik stranke N.Si mag. Matej Tonin, evropska poslanka Ljudmila Novak, župan občine Sveta Trojica in državni svetnik David Klobasa, namestnica predsednika sveta stranke Mojca Erjavec, predsednica podmladka Katja Berk Bevc in poslanec Jožef Horvat. V uri in pol dolgi razpravi je beseda tekla o Evropi, o njeni ureditvi, predstavili so vizijo, kako se bi naj v prihodnosti razvijal EPP, torej desna stran evropskega sveta in ljudska stranka.

Predstavilo se je tudi pet kandidatov za volitve v Evropski parlament, ki bodo 9. junija letos. Predstavili so se predsednik stranke N.Si mag. Matej Tonin, evropska poslanka Ljudmila Novak, župan občine Sveta Trojica in državni poslanec David Klobasa, namestnica predsednika sveta stranke Mojca Erjavec in predsednica podmladka Katja Berk Bevc.

„Nova Slovenija – Krščanski demokrati bo naredila vse, da se bo prebila med vodilne funkcije na občinskem nivoju. Predsednik občinskega odbora sem deset let in rastemo počasi, pa vednar redno in se tudi redno razvijamo. Želimo si malo več naših občinskih svetnikov, želimo si našega pogleda na razvoj občine. Smo pa vseskozi v koaliciji. Do občinskih lokalnih volitev in državnozborskih volitev sta še dobri dve leti in glede na situacijo, ki se razvija, je treba ljudi s situacijo seznaniti, marsikaj je treba spremeniti in marsikaj je treba tudi drugače narediti – ne samo obljubljati, ampak tudi kaj narediti,“ je sklenil Borut Košič, predsednik občinskega odbora.

Amadeja Mlakar

  • March 21, 2024
Last modified on Friday, 22 March 2024 18:31
Rate this item
(2 votes)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči