( ISSN 2738-5760 )

Sejem Cvetni petek je znova pritegnil številne obiskovalce

V petek, 22. marca, je v Slovenski Bistrici potekal že 76. tradicionalni kramarski sejem Cvetni petek, na katerem je svoje izdelke predstavljalo in ponujalo 63 razstavljalcev.

Sejem cvetni petek je v Slovenski Bistrici potekal med 8. in 17. uro na Partizanski in Grajski ulici ter na parkirišču ob grajskem parku. Sejmarji so na sejem prišli iz cele Slovenije, čeprav je bilo kar nekaj lokalnih ponudnikov. Odzvala sta se tudi dva lokalna gostinca (Turizem na kmetiji Goričan in Gostišče Iršič), ki sta obiskovalcem poleg lokalnih vinarjev (Avguštin, Brezovšek, Repnik in Pečovnik) ponudila tudi kulinarične dobrote. Za najmlajše pa je z otroško animacijo poskrbela gibalnica HIP-HOP. Poskrbljeno je bilo tudi za varnost obiskovalcev, saj so poleg varnostnikov za red in mir skrbeli delavci Komunale, ki so skupaj z gasilci PGD Zgornja Bistrica in ekipo reševalcev NMP Slovenska Bistrica poskrbeli za brezskrben obisk sejma.

Modest Motaln iz Komunale Slovenska Bistrica je pojasnil, da „smo veseli, da se je tako lepo število razstavljalcev odzvalo. Letošnja novost je bil kulinarični kotiček, v popoldanskih urah pa smo dodali tudi ponudbo za otroke – otroški kotiček. Ljudje so oboje sprejeli za dobro. Letos smo šli korak na prej pri varnosti, saj smo poskrbeli, da je bila prisotna ekipa reševalcev na terenu, ker se želimo obnašati odgovorno. Med ljudmi je sejem pustil dober vtis in obiskovalcev je bilo več kot lani, k čemur je botrovalo tudi vreme. Zagotovo bomo tudi za v bodoče iskali novosti in se trudili sejem čim bolj približati ljudem in njihovemu zadovoljstvu.“

„Splošni vtis je dober in v tako dolgem obdobju, kot je sejem, 76 let ohraniti to tradicijo ni mačji kašelj. Stopili smo v velike škornje, ko smo na Komunali Slovenska Bistrica prevzeli lani prvič in letos drugič to organizacijo. Tudi v v prihodnje bomo nadaljevali s to tradicijo in se trudili sejem čim bolj približati ljudem – kaj pa bo, pa še ne vem. Pridite nas pogledati tudi prihodnje leto,“ je sklenil Modest Motaln.

Obrobni dogodek Cvetnega petka je bil posvet z evropskim poslancem Francem Bogovičem o prihodnosti kmetijstva na slovenskih in evropskih tleh.

Amadeja Mlakar

 

  • March 23, 2024
Last modified on Saturday, 23 March 2024 17:57
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči