( ISSN 2738-5760 )
OŠ Pohorskega odreda OŠ Pohorskega odreda

Varnostni sosvet podprl prizadevanja za varnost učencev in zaposlenih

Varnostni sosvet občine Slovenska Bistrica se je na svoji seji, ki je bila v torek, 26. marca, odzval na nedavni dogodek v okolici Osnovne šole Pohorskega odreda in odločno podprl prizadevanja za varnost učencev in zaposlenih.

 

 

Varnostni sosvet je ugotovil, da so vse institucije hitro in pravočasno odreagirale na nedavne dogodke v okolici OŠ Pohorskega odreda. Sosvet z vsemi deležniki aktivno sodeluje pri zagotavljanju varnega učnega in življenjskega okolja za otroke, z zavezanostjo k ničelni toleranci nasilja v šolah. "Zahvaljujemo se vsem, ki sodelujejo pri zagotavljanju varnosti šole, zlasti vodstvu šole, policiji, staršem in zaposlenim. V tem času je bistveno, da delimo točne informacije, da zmanjšamo zaskrbljenost in strah," so še zapisali v izjavi za javnost.

Dogodek še vedno preiskujejo policisti. "V okviru varstva osebnih podatkov lahko potrdimo, da smo bili v marcu obveščeni o sumu groženj na območju ene izmed izobraževalnih ustanov na območju Slovenske Bistrice. Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo, roditelji in lokalno skupnostjo izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali dokler, oz. če bo to potrebno. Policisti so intenzivno zbirali obvestila zaradi morebitnega suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja ter izvedli več razgovorov z različnimi deležniki ter druge preiskovalne aktivnosti. O svojih ugotovitvah bodo z ustreznim dokumentom obvestili pristojno tožilstvo. Dodajamo pa, da po dosedanjih ugotovitvah, ni prišlo do vnosa orožja v izobraževalno ustanovo," so zapisali v izjavi za javnost.
 

Natalija Sinkovič

  • March 26, 2024
Last modified on Tuesday, 26 March 2024 17:39
Rate this item
(2 votes)

Najbolj brano

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči