( ISSN 2738-5760 )

Čistilna akcija bo 6. aprila

Tudi letos Komunala Slovenska Bistrica pripravlja tradicionalno čistilno akcijo, ki poteka letos spet pod geslom Preden trava ozeleni, počistimo svoj kraj mi. Akcija bo v soboto, 6. aprila, med 8.00 in 12.00.

»Lani je sodelovalo 62 društev, šol, vrtcev, krajevnih skupnosti, vaških odborov in drugih organizacij, kar je pomenilo 4600 udeležencev. Imeli smo 70 prevzemnih mest, s katerih smo odpadke odpeljali s šestimi tovornimi vozili in tremi poltovornimi,« je povedala Ana Lešnik s Komunale Slovenska Bistrica.

Pred akcijo, ki jo organizirajo na isti dan v vseh občinah, kjer opravljajo javno gospodarsko službo, to so občine Poljčane, Makole, Oplotnica in Rače Fram, velja še opozorilo. »Če na čistilni akciji naletite na nevarne odpadke, kot so igle, azbestne plošče, nas kontaktirajte," je še povedala Ana Lešnik in dodala, da  čistilna akcija ni namenjena čiščenju dvorišč, kleti,kosovnih odpadkov, ampak izključno temu, da počistimo naravo, torej javne površine, ceste in jarke.

»V čistilni akciji bodo sodelovali vsi zaposleni na Komunali. Verjamem, da bo tudi letos velik odziv na akcijo,« je dodal direktor Komunale Slovenska Bistrica Maksimilijan Tramšek.

Natalija Sinkovič

Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči