( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Foto: Rok Mežnar, Studio Bistrica Foto: Rok Mežnar, Studio Bistrica

Predstava Kekec učencev in delavcev OŠ Minke Namestnik – Sonje

V sredo, 27. marca, so učenci in delavci OŠ Minke Namestnik – Sonje v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici uprizorili predstavo Kekec, s katero so želeli obdariti mame (pa tudi očete, babice, dedke, prijatelje in znance) ob materinskem dnevu. Obiskovalci so do zadnjega kotička napolnili dvorano.

V nastopanje v predstavi so bili vključeni skoraj vsi učenci, zraven pa so nastopali tudi učitelji, saj so morali otroke usmerjati. Tako je nastopalo 69 učencev, nastopali niso le učenci, ki niso (z)mogli in so ostali v zaodrju.

Na OŠ Minke Namestnik – Sonje so se trudili, da uprizoritev predstave sovpada z materinskim dnevom, da učenci to prestavo podarjajo mamicam, ter vsem tistim, ki jih imajo radi in podpirajo. To predstavo tako podarijo staršem, saj vsak starš rad vidi svojega otroka na odru, tudi če je to minimalni vložek, zato je tudi bila težnja, da nastopajo vsi tisti, ki zmorejo, četudi z najmanjšim prispevkom.

Andreja Pogorevc, idejni vodja in režiserka predstave ter ena izmed učiteljic OŠ Minka Namestnik – Sonja, je pojasnila kako je prišlo od ideje do izvedbe predstave: „V začetku šolskega leta, ko smo načrtovali dejavnosti, smo se odločili, da bomo sodelovali v projektu Berideli! v okviru Beletrine. V sklopu tega projekta smo dobili in prebrali knjigo Kekec nad samotnim breznom, nato pa smo ustvarjali. Najprej smo se pogovarjali, kakšen je Kekec, učenci 7., 8. in 9. razreda pa so Kekca tudi narisali. Drugi naloga je bila, da so otroci morali povedati, kakšen bi bil Kekec v današnjem času. Šli smo tudi v grad, da so si otroci ogledali pripomočke in naredili fotografije sodobnega Kekca. Kot tretjo nalogo smo si učitelji zamislili, da otroci naredijo scenarij za predstavo, postavili smo okvirje in nastala je ta predstava. Sodelovali so vsi učitelji, saj je vsak oddelek pripravil plesno točko. Učiteljica glasbene vzgoje, Metka Šmon, je poskrbela za glasbo in pomagala pri sceni, pri besedilu je pomagala učiteljica Sanja Stonjšek Gobec, pri predstavi je pomagala tudi Daniela Cvetko. Poudariti pa moram, da je ta predstava projekt cele šole, pri kateri smo sodelovali vsi. Letos smo se tudi prvič prijavili na Gledališke dneve in sovpadalo je tudi s tem, da nas je gledala strokovna ocenjevalka nastopov.“

Vtisi po predstavi so bili zelo pozitivni, bučni aplavzi in zadovoljni nasmeški tako nastopajočih kot obiskovalcev so pričali, da je bila predstava vsem v veliko veselje in zadovoljstvo. Nastopajoči pa so poželi veliko pohval.

Amadeja Mlakar

  • March 29, 2024
Last modified on Friday, 29 March 2024 10:49
Rate this item
(2 votes)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
7
28

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči