( ISSN 2738-5760 )

Šport

Goričani s petico na 2. mesto

Razigrani nogometaši Gorice so v 23. krogu 2. SNL z zmago v Slovenski Bistrici storili velik korak k (vsaj) drugemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za uvrstitev med prvoligaše. Včeraj so se s sijajno predstavo so se Primorci predstavili kot homogena in čvrsta ekipa ter zasluženo slavili z 1:5.

Nogometaši Kety Emmi&Impol Bistrice so v 29. minuti ostali brez Jaše Martinčiča, ki je v eni predhodnih akcij dobil udarec v glavo in srečanja ni mogel nadaljevati, kar se je ekipi Bistričanov sila poznalo. Le nekaj trenutkov po odhodu Martinčiča so gostje povedli. Strelec zadetka je bil Haris Kadrić v 30. minuti, že čez 10 minut pa je semafor pokazal 2:0 za Goričane. Strelec zadetka je bil Luka Marjanac. V 44. minuti srečanja se je žoge v gostujočem kazenskem prostoru borbeno dokopal Tomi Gobec, nad katerim je bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Zanesljiv strelec je bil Nenad Adžibaba ter vrnil upanje v morebiten preobrat.
V 74. minuti je izid na 1:3 povišal Luca Baruca, ki je s sijajno izvedel prosti strel z leve strani, vse upe na morebitno točko pa je pokopal v 77. minuti Dragan Brkić, ko je zadel iz enajstmetrovke. Tik pred koncem srečanja je iz obrata streljal Maj Blažič in postavil končni izid srečanja.
Po 23. krogu je na vrhu z 51 točkami Nafta, Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice pa so s 36 točkami ostali na 7. mestu.
V prihodnjem krogu bodo Bistričani gostovali v Ravnah na Koroškem, kjer se bodo pomerili z ekipo Fužinarja.

Kety Emmi & Impol Bistrica: Deronja, Zajšek, Rozman, Križnik, Adžibaba, Kozić (od 75. Horvat), Martinčič (od 30. Gobec), Borovnik (od 75, Pesjak), Olamide, Kapun (od 46. Justinek), Kuliš.

Damijan DRAME

  • March 31, 2024
Last modified on Sunday, 31 March 2024 15:03
Rate this item
(1 Vote)

Najbolj brano

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
7
28

 OSMRTNIC1 13

Poišči