( ISSN 2738-5760 )

Šport

Zlati grb znova v roke Valu Prosenjaku

V soboto, 6. aprila, je v Slovenski Bistrici potekal že 28. mednarodni boksarski turnir za zlati grb občine Slovenska Bistrica, ki sta ga organizirala Boksarski klub Slovenska Bistrica in občina Slovenska Bistrica.

Na turnirju je nastopilo 16 boksarjev iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije, med njimi 5 boksarjev iz bistriškega boksarskega kluba, ki so tudi tokrat poželi velik uspeh.

Aleks Vodušek, aktualni državni prvak v kategoriji kadetov do 52 kg, je bil boljši od hrvaškega viceprvaka Jakova Renića (BK Record Gym, Zagreb). Žan Urek je v konkurenci mlajših kadetov izgubil proti Stefanu Velkovskemu iz celovškega Klagenfurter Boxverein, poraz pa je zabeležil tudi Tim Klaneček, sicer aktualni kadetski državni prvak v kategoriji do 70 kg, od katerega je bil boljši Ljubljančan Luka Zakojč, član FC iz Ljubljane.

Kot na prejšnjih turnirjih so tudi tokrat organizatorji poleg priložnostnih kolajn podelili tudi 4 pokale. Pokal, namenjen najmlajšemu zmagovalcu turnirja, je prejel Aleks vaš iz FC Shony iz Brežic, ki je v dvoboju ugnal hrvaškega državnega prvaka Adriana Krupića (BK Record Gym, Zagreb). Najbolj borbeni par sta tvorila Pavao Dekaris (BK Record Gym, Zagreb) in Souroosh Rahmani, predstavnik avstrijskega kluba iz Celovca, Klagenfurter Boxverein. Pokal, namenjen boksarju z najboljšo tehniko, je osvojil Bistričan David Brumec, sicer slovenski viceprvak v kadetski konkurenci do 66 kg, ki je v dvoboju ugnal državnega prvaka Florijana Brojaja iz BK Ring Ptuj.

Zlati grb je že drugič zapored osvojil Val Prosenjak, ki je v dvoboju ugnal Shpetima Carakuja iz BK Ring Ptuj, aktualnega viceprvaka v članski konkurenci do 71 kg.

Drugi najstarejši boksarski turnir v Sloveniji je tudi tokrat postregel z odličnimi predstavami, ki jih je številno občinstvo znalo nagraditi z velikim aplavzom.

Napisal: Damijan DRAME

  • April 7, 2024
Last modified on Sunday, 07 April 2024 19:27
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči