( ISSN 2738-5760 )

Šport

V nedeljo že 21. Bistriški tek

Javni zavod za šport letos že enaindvajsetič organizira BISTRIŠKI TEK po ulicah Slovenske Bistrice, ki bo   v nedeljo, 14. aprila, z začetkom ob 9. uri.

"Tek je najmnožičnejša športna prireditev v Slovenski Bistrici. Vsako leto se ga udeleži okoli 1000 tekačev, kar je za občino Slovenska Bistrica zavidljivo veliko, predvsem pa sodeluje ogromno otrok. Tek je v koledarju Štajersko–Koroškega pokala, za katerega letos šteje 18 tekmovanj," je na novinarski konferenci povedal direktor Zavoda za šport Boštjan Fridrih. Do zdaj je zanimanje za udeležbo veliko, samo OŠ Pohorskega odreda je prijavila 350 učencev in Vrtec Slovenska Bistrica okoli 300, tako da pričakujemo več kot 1000 udeležencev, in kot kaže bomo imeli tudi srečo z vremenom, tako da sem prepričan, da naš čaka lepa športna prireditev in da bo tudi gledalcev veliko."

Tekači se bodo pomerili v štafetnem teku, in sicer dečki in deklice (kategorija za osnovnošolce), dijakinje in dijaki, moški in ženske ter mešane štafete. Vsak tekač teče 1300 m, skupno ekipa 3900 m. Posamezniki se bodo pomerili v različnih starostnih kategorijah in na različnih razdaljah ter tudi v družinskem teku. Družino sestavljajo najmanj trije tekači-ce, v vsaki ekipi mora biti vsaj eden od staršev oz. eden od otrok. V cilj morajo preteči skupaj. Tek na 10 km se bo začel ob 9.30.

Rezultati bodo na dan prireditve objavljeni na oglasni deski telovadnice. Kasneje bodo objavljeni na spletnih straneh  https://protime.si/sl_si/ in http://www.zavod-sport-sb.si/. Najboljše tri ekipe v posamezni kategoriji prejmejo medalje. Vsak udeleženec teka prejme spominsko majico organizatorja.

Slika BT 1Trasa teka bo potekala po naslednjih ulicah, ki bodo med prireditvijo tudi zaprte: Partizanska ulica od krožišča pri Gradu, do semaforiziranega križišča pri Športni dvorani Bistrica, nato po ulici Borisa Kraigherja in Kopališki do Tovarniške ulice, po Samovi do ulice Ob potoku. Proga za tem zavije do Kraigherjeve ulice, nato po Kopališki ulici za Osnovno šolo Pohorskega odreda, do Grajske ulice in se ponovno priključi na Partizansko ulico pri krožišču. Start in cilj teka sta pri Športnem parku Slovenska Bistrica (Partizanska ul. 35).

Vse prebivalce prosijo za razumevanje in strpnost v času zaprtja cest. Tek je dolgoletna tradicija, ob tem bi vas tudi povabili, da aktivno sodelujete pri teku, bodisi kot tekmovalec ali navijač. Obvozi bodo urejeni po vzporednih cestah oz. ulicah. Vsem prebivalcem, ki živite neposredno ob trasi teka predlagamo, da v primeru neodložljivega potovanja ali obveznosti, avtomobile pustite na mestih, kjer bo potekal promet (sosednje ulice).

Natalija Sinkovič

 
  • April 11, 2024
Last modified on Thursday, 11 April 2024 11:58
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči