( ISSN 2738-5760 )

Šport

Bistričani doma neodločeno s Primorjem

V 25. krogu 2. SNL so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice v derbiju na domačem igrišču gostili Primorje eMundio iz Ajdovščine. Tekmeca sta se po 90 minutah razšla z miroljubnim izidom 1:1, vsaka ekipa pa je dobila po en polčas. Za Bistričane je bil v 39. minuti uspešen Tomi Gobec, končni izid srečanja pa je v 54. minuti postavil Gonçalo Agrelos.

Kety Emmi & Impol Bistrica: Deronja, Zajšek, Rozman, Križnik (od 84. Lorbek), Gobec (od 59. Justinek), Adžibaba, Martinčič (od 88. Justinek), Olamide, Tavares (od 59. Horvat), Kapun (od 66. Borovnik), Kuliš (od 84. Gril).

Bistričani so prišli do zadetka v 39. minuti, ko je po podaji Nenada Adžibabe iz obrata s kakšnih 15 metrov streljal Tomi Gobec in zadel levi spodnji kot primorskih vrat. Do konca polčasa sta imeli obe ekipi priložnosti za nov zadetek, a je pri gostujočih Matic Zavnik zadel vratnico, pri domačih pa je Gobec s petih metrov streljal mimo vrat Tonyja Macana.

V drugem polčasu sta ekipi prikazali raztrgano igro, najzanimivejših pa je bilo zadnjih 15 minut, v katerih sta ekipi iskali priložnosti za zmagovalni zadetek. Najizrazitejši priložnosti sta zapravila Brin Horvat in Jaša Martinčič. Strel Horvata je švignil tik nad prečko Macana, sijajen strel Martinčiča pa je zaustavila prečka in izid je ostal nespremenjen.

Gostje so ostali brez dveh točk, ki bi jih pripeljala bližje (vsaj) kvalifikacijam za popolnitev 1. lige Telemach in so zdaj s 47 točkami na 4. mestu. Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so z 38 točkami trdno na 7. mestu, s 6 točkami naskoka nad velenjskim Rudarjem, za petouvrščenim Brinjem pa zaostajajo 4 točke. V vodstvu je, kljub porazu, lendavska Nafta, ki ima na kontu 51 točk.

V prihodnjem krogu bodo bistriški nogometaši gostovali pri prebujenem taboru iz Sežane, ki še zdaleč ni vrgel puške v koruzo, kar se tiče obstanka med drugoligaši.

Damijan DRAME

 

  • April 13, 2024
Last modified on Monday, 15 April 2024 16:25
Rate this item
(0 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči