( ISSN 2738-5760 )

Oplotniška ekipa najboljša na regijskem preverjanju znanja prve pomoči

V torek, 23. aprila, je na OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava potekalo 18. regijsko preverjanje znanja prve pomoči ekip osnovnih šol.

Sodelovale so štiri šole – OŠ Majšperk, OŠ Jarenina, OŠ Sveta Trojica in OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. Oplotniška ekipa je na regijskem preverjanju znanja osvojila najvišje število točk in si suvereno priborila prvo mesto ter se uvrstila na državno preverjanje znanja prve pomoči ekip osnovnih šol, ki bo potekalo 11. maja v Slovenskih Konjicah.

Petra Hojnik, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Slovenska Bistrica in organizatorka regijskega preverjanja znanja prve pomoči je bila s samo izvedbo in rezultati preverjanja zadovoljna: „Uspešno smo izpeljali regijsko preverjanje, zadovoljni smo z znanjem sodelujočih ekip, navdušeni pa smo, da je zmagala naša ekipa, ki si je zasluženo priborila prvo mesto, saj so članice ekipe pokazale izjemno znanje, usklajenost ekipe in dobro timsko delo na vseh delovnih točkah.“

Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah, treh praktičnih in eni teoretični, kjer so ekipe pisale teste, na praktičnem delu pa so tri delovne točke z dvema poškodbama. Vedno so prisotni poškodovanci z realističnim prikazom poškodb, za kar poskrbijo licencirane maskerke in ocenjevalci licencirani predavatelji, ki so usposobljeni za ocenjevanje na vseh preverjanjih.

Ekipe se najprej udeležijo lokalnega preverjanja znanja prve pomoči, najboljša ekipa (ali ekipa, ki se je v nekem lokalnem okolju na preverjanje prijavila edina) pa se uvrsti na regijsko preverjanje znanja.

„Priprave na regijsko preverjanje znanja so precej obsežne, saj gre za velik organizacijski zalogaj – potrebno je priskrbeti poškodovance, maskerje, ocenjevalce, zagotoviti prostor, pri čemer nam je šla na roko OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. Ravnateljica Danica Veber ima vedno posluh za naše dejavnosti  in aktivnosti ter nam vedno – če le lahko – pride naproti in se na dogovorjeno lahko vedno zanesemo, da bo dobro izpeljano,“ je še pojasnila Petra Hojnik.

Pristnega veselja in navdušenja niso skrivale niti članice ekipe iz Osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica, ki so si ob mentorstvu Sanje Žgavc prislužile prvo mesto na regijskem preverjanju. Začetno tremo – punce so se namreč letos prvič udeležile preverjanj znanja prve pomoči – je hitro premagal ekipni duh, ko so usklajeno pokazale znanje in spretnosti na vseh delovnih točkah. Pravijo, da se že veselijo državnega preverjanja znanja, ko se bodo pomerile z najboljšimi ekipami regijskih preverjanj po državi.

Amadeja Mlakar

  • April 24, 2024
Last modified on Saturday, 27 April 2024 11:11
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči