( ISSN 2738-5760 )
Fotografija Vrtec Poljčane Fotografija Vrtec Poljčane

Otroke so evakuirali v prostore osnovne šole

Občina Poljčane je v četrtek, 25. aprila, obvestila starše vrtčevskih otrok, da so jih zaradi dogodka preventivno evakuirani v poslopje osnovne šole. "Otroci so na varnem, zato starše prosimo, da svoje otroke prevzamete v avli OŠ Kajetana Koviča Poljčane," so dodali.

Kasneje so sporočili, da jih je Civilna zaščita obvestila, da je prišlo do tehnične okvare v enoti vrtca v Poljčanah, zato se je izvedla preventivna evakuacija otrok v poslopje osnovne šole. Zaradi napake in uhajanje hladilnega plina iz sistema toplotne črpalke, so prostor pregledale pristojne osebe, prav tako je sistem nemudoma pregledalo tudi pooblaščeno podjetje za vzdrževanje in namestitve nepremične opreme za hlajemje, klimatizacijo in toplotnih črpalk. Po prezračevanju in oceni strokovnih oseb je vrtec varen za nadaljno izvajanje programa.

Starše so še obvestili, da bo v petek vrtec deloval normalno in v varnih pogojih. "Iskrena hvala vsem za hiter odziv, prav tako se zahvaljujemo vsem staršem za razumevanje v nastali situaciji," so še sporočili.

Natalija Sinkovič
  • April 25, 2024
Last modified on Thursday, 25 April 2024 17:47
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči