( ISSN 2738-5760 )
Fotografija Občina Poljčane Fotografija Občina Poljčane

Stare kinodvorane v Poljčanah ni več

Na začetku aprila so v Poljčanah porušili stavbo stare kinodvorane ob glavni cesti. Strošek rušenja znaša slabih 25.000 € in ga je v celoti pokrila občina in bo v skladu s solastniškim deležem razdeljen med solastnike.

Čeprav je bila kinodvorana nekoč ponos kraja in mnogih lepih spominov, pa je v zadnjem obdobju predstavljala velik negativen priokus, še več, ogrožala je celo mimoidoče in okoliške stanovalce. Po intenzivnem delu županje in zaposlenih v Občinski upravi Občine Poljčane ter na podlagi odločbe gradbene inšpektorice, da se objekt lahko poruši, je Občina Poljčane aktivno pristopila k ureditvi omenjene zadeve.  V prihodnje pa si bodo prizadevali, da območje v celoti odkupimo in smiselno uredimo. »Verjamem, da bomo vztrajno in počasi uredili okolje, kjer bo prostor za nove zgodbe. Najprej se je porušila »Vebrova hiša« v Zg. Poljčanah, nazadnje kinodvorana. Čaka nas še ogromno dela, da bomo zagotovili všečno okolje tako nam kot turistom,« je Poljčančanom sporočila županja Petra Verhovnik.

Poleg rušenja kinodvorane so v preteklem obdobju izvajali tudi sanacijo ceste v Hrastovcu pod Bočem, kjer je investicija ocenjena na dobrih 160.000 €. »Aprila smo organizirali tudi srečanje poljčanskih podjetnikov z namenom obogatitve sodelovanja v lokalni skupnosti,« je še sporočila županja.

 Občina Poljčane se je skupaj s sosednjimi občinami prijavila na razpis Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj za pripravo celostne prometne strategije, ki je podlaga za vse investicije s področja mobilnosti. »Na razpisu smo bili uspešni, zato bomo še letos začeli pripravo strategije,« dodaja županja.

 Po dolgih letih pa jim je v Poljčanah uspelo pridobiti razširitev zdravniškega tima, zato je stekla priprava odloka za izvajanje primarne zdravniške dejavnosti. »Tako bodo imeli občani na voljo zadostno število osebnih zdravnikov in še dodatno referenčno ambulanto, kar je v teh negotovih časih na področju zdravstva izjemen uspeh.«

Občina Poljčane svoj občinski praznik praznuje 2. junija, v spomin na leto 1846, ko je skozi Poljčane peljal prvi vlak na progi Dunaj – Trst. Osrednja slavnostna prireditev bo 31. maja, na njej pa bodo podelili nagrade in priznanja najuspešnejšim občankam in občanom. 1. junija bodo pripravili že tradicionalno zabavo, ki bo razdeljena na dopoldansko športno aktivnost »Vsi na Boč« ter popoldansko zabavo »Poljčane praznujejo« z odličnimi izvajalci.

Natalija Sinkovič
  • April 26, 2024
Last modified on Friday, 26 April 2024 12:25
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči