( ISSN 2738-5760 )

Šport

Eva osvojila prvo medaljo na evropskem mladinskem pokalu 

Med 3. in 5. majem je v Blockhousu v Gradcu, potekala zadnja letošnja balvanska tekma v mladinskem evropskem pokalu. Tekmovanja pa se je udeležilo 77 mladih tekmovalk iz vse Evrope. Bistričanka Eva Škrlec je dosegla odlično tretje mesto. 

 Eva je v petkovih kvalifikacijah mirno in osredotočeno odplezala zahtevne in dinamične balvane. Dosegla je štiri vrhove in dve coni, kar je bilo dovolj za 5. mesto v kvalifikacijah in za napredovanje v sobotni finale. V finale se je od Slovenk uvrstila še Naja Isak, ki je kvalifikacije končala na 3. mestu, ter tri Nemke, Švicarka, Britanka, Ukrajinka, Avstrijka in predstavnica Hrvaške.

V sobotnem finalu so se dekleta borila s štirimi balvanskimi problemi. Postavljalci balvanov so opravili fantastično delo, saj smo lahko gledali res dobro plezanje vseh finalistk in napet boj za najboljša mesta vse do zadnjega nastopa.

Eva je finale začela eksplozivno in skoncentrirano, dosegla dva topa na flash in en top v drugem poskusu ter osvojila odlično 3. mesto in s tem svoje prve stopničke na mednarodnem tekmovanju. 

S trenerjem Gorazdom Hrenom sta zastavila odlične smernice za treninge in izvedbo le-teh. Ves ta trud je sedaj obojestransko poplačan. Sezona pa še nikakor ni končana, ampak se nadaljuje z disciplino težavnosti, kjer bomo držali pesti za uvrstitev v tekmovalno ekipo.

1. mesto Jakoba Rauter - Avstrija

2. mesto Mara Matutinović - Hrvaška 

3. mesto Eva Škrlec - Slovenija

4. mesto Naja Isak - Slovenija 

Barbara Škrlec

  • May 5, 2024
Last modified on Sunday, 05 May 2024 06:28
Rate this item
(2 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči