( ISSN 2738-5760 )

Dodatne informacije o preiskavi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora

Policijska uprava Maribor posreduje dodatne informacije o preiskavi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora na območju PP Slovenska Bistrica oziroma v Okoški Gori.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil v nedeljo, 28. aprila 2024, okrog 20.15, obveščen o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica. Takoj po obvestilu so bili na kraj napoteni policisti, ki so območje zavarovali ter pričeli z ukrepi za zaščito življenja ljudi ter z zbiranjem obvestil.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema moškima, starima 50 in 58 let, med tem pa je spor prerasel do te mere, da je prišlo do uporabe strelnega orožja. Za 58-letnega moškega so bile strelne poškodbe tako hude, da je na kraju umrl, medtem ko je bil 50-letni moški hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer mu je bila nudena zdravniška oskrba, in ni v smrtni nevarnosti.

O dejanju sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, ki sta prišli na kraj.

V okviru preiskave kaznivega dejanja je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, prav tako je potekalo intenzivno in obsežno zbiranje obvestil.

Skozi vsa, do sedaj opravljena procesna opravila, smo ugotovili, da so se trije moški, stari med 50 in 61 let najprej družili v gostinskem lokalu. Po tem so skupaj zapustili lokal ter odšli do naslova bivanja 50-letnega moškega. Tam je med 58-letnim moškim in 50-letnim moškim prišlo do spora. 58-letnik je kraj zapustil in se odpeljal na svoj naslov bivanja ter se kasneje vrnil. Spor med omenjenima se je nadaljeval do te mere, da je 58-letni moški odšel v svoje vozilo po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku ter si nato sodil sam.

Po doslej zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je bil motiv za navedeno dejanje ljubosumje.

Pokojni za uporabljeno strelno orožje ni imel dovoljenja.

Omenjena moška v zadnjem obdobju nista bila obravnavana zaradi suma storitve kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja.

Na podlagi do sedaj zbranih obvestil in dokazov, obstaja utemeljen sum, da je pokojni izvršil kaznivo dejanje poskusa umora po 116. členu KZ-1. O navedenem bomo na podlagi 10. odst. 148. člena ZKP obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi, PU Maribor

  • May 6, 2024
Last modified on Monday, 06 May 2024 08:40
Rate this item
(0 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči