( ISSN 2738-5760 )
Fotografija: Aleš Majerič Fotografija: Aleš Majerič

Florjanova maša na Tinju

V cerkvi sv. Petra in Pavla na Tinju je v nedeljo, 5. maja, je Prostovoljno gasilsko društvo Tinje organiziralo Florjanovo mašo v počastitev svetega Florjana, zavetnika gasilcev, ki goduje 4. maja, ko je tudi mednarodni dan gasilcev.

Na Tinju se je v nedeljo pred gasilskim domom zbralo 135 gasilsk in gasilcev iz vseh 14 gasilskih društev Gasilske zveze Slovenska Bistrica, da bi se poklonili sv. Florjanu. V paradi so odšli v cerkev, kjer sta mašo darovala diakon Ivan Žišt in župnik Dejan Frangež. Po maši so se gasilci in gasilke v paradi odpravili nazaj v prostore gasilskega doma, kjer so se pogostili ob toplem obroku, pohorski lonec je za gasilce pripravilo Turistično društvo Cokla.

Predsednik PGD Tinje, Milan Stegne, je bil vesel, da se je ob lepem vremenu na Tinju zbrala takšna množica gasilk in gasilcev, da bi se poklonili sv. Florjanu in se mu zahvalili za zaščito in pomoč pri njihovem delu varovanja in reševanja.

Ob tem se Milan Stegne zahvaljuje vsem društvom za udeležbo, diakonu Žištu in župniku Frangežu za darovano mašo, cerkvenim pevkam na koru da so zapele ter gospe Minki za sladko pogostitev.

Amadeja Mlakar

  • May 7, 2024
Last modified on Wednesday, 08 May 2024 09:44
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči