( ISSN 2738-5760 )
Boč | Foto: Občina Poljčane Boč | Foto: Občina Poljčane

Na Boču bo konec tedna državno prvenstvo v orientaciji

V soboto in nedeljo, 11. in 12. maja bo na Boču Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. 280 tekmovalcev iz vse Slovenije se bo pomerilo v različnih kategorijah za naslov državnih prvakov. Dvodnevno tekmovanje, na katerem se bodo pomerile najboljše ekipe iz posameznih področnih lig (Podravska, Savinjska, Gorenjsko-dolenjska, Rogaška, Primorska liga in liga Smrekovec), organizirajo Mladinska komisija PZS in planinska društva Podravske orientacijske lige.

Tekmovanje se bo za kategorije C in D začelo v soboto, 11. maja, ob 12.30 pri Planinskem domu na Boču, planince zvečer čaka še nočno tekmovanje. Vrhunec orientacijskega dogajanja bo v nedeljo, 12. maja, saj bo na tekmovalnem prizorišču vseh 65 ekip. Pri Planinskem domu na Boču bodo organizatorji ob 8. uri pozdravili tekmovalce, sledil bo start ekip v kategorijah A, B, E in F, medtem ko bodo tekmovalci v kategorijah C in D po zgodnjem startu takrat že na progi.

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje Poljčane 2024 na Boču in v njegovi okolici ob pomoči Odbora za orientacijo Mladinske komisije PZS organizirajo planinska društva Podravske orientacijske lige: PD Poljčane, PD Fram, PD Ruše, PD Gornja Radgona, PD Lovrenc na Pohorju in PD Ptuj. Tekmovalci bodo poleg izbrušenega znanja iz orientacije, splošnega planinskega znanja, zavarovanega rastlinstva in živalstva in dobre telesne pripravljenosti morali pokazati še praktično poznavanje snovi planinske šole ter dodatnega gradiva o Boču in njegovi naravi. Letošnjega SPOT-a se bo udeležilo 65 ekip. Za naslov državnega prvaka v planinski orientaciji se bo s kompasom in zemljevidom v rokah potegovalo 280 tekmovalcev iz vse Slovenije.

ns, PZS

  • May 10, 2024
Last modified on Friday, 10 May 2024 16:38
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči