( ISSN 2738-5760 )

Šport

Visoka zmaga Bistričanov na zadnji domači tekmi

Bistriški nogometaši so v zadnjem srečanju pred domačim občinstvom v letošnji sezoni gostili Brinje iz Grosupljega in slavili s kar 4:1. Pred začetkom srečanja je Lan Vidmar, sedaj nepogrešljivi člen najboljše enajsterice Maribora, iz rok predsednika kluba Kety Emmi & Impol Bistrica dr. Vita Martinčiča prejel uokvirjen dres kot darilo za odlične igre, ki jih je odigral v bistriškem dresu.

Kety Emmi & Impol Bistrica: Fridrih, Drevenšek, Križnik, Gobec (od 46. Horvat), Adžibaba (od 91. Justinek), Martinčič, Borovnik (od 62. Kozić), Ibrahim, Pesjak (od 91. Lorbek), Kapun, Kuliš (od 79. Tavares).

Sobotno srečanje 29. kroga 2. SNL so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah imeli pobudo, vendar so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice bili tisti, ki so prvi prišli do zadetka, strelec zadetka pa je bil v 18. minuti Ante Kuliš. Gostje so nadaljevali z napadalno igro, nagrada pa je prišla v 26. minuti, ko je s strelom s kakšnih 25 metrov neubranljivo zadel Matevž Matko. Bistričani so s pametno igro parirali gostom, ki so prišli v Slovensko Bistrico po zmago, a so se, kot mnogi med favoriti, pošteno ušteli. Varovanci trenerja Gorana Stankovića so vnovič povedli 7 minut pred koncem prvega polčasa, ko je bil iz enajstmetrovke uspešen Jaša Martinčič. Najučinkovitejši strelec Bistričanov je v letošnji sezoni dosegel že 11 zadetkov, s čimer  na lestvici strelcev deli visoko 4. mesto.

V 2. polčasu so mreže mirovale vse do 75. minute, ko je po hitrem protinapadu na 3:1 povišal bosanski nogometaš Azer Kozić. Vse upe gostov na pozitiven izid je v 91. minuti dokončno pokopal Ibrahim Olamide in nogometašem Kety Emmi & Impol Bistrice zagotovil že 13. zmago v  letošnji sezoni.

Bistričani so z zmago zabetonirali 7. mesto, kar je za ekipo, ki v drugoligaški konkurenci nastopa (šele) drugo sezono, gotovo lep uspeh.

Vrh lestvice po novem zaseda Primorje, ki je izkoristilo poraz Nafte v Dekanih. Ajdovci so zbrali 59 točk, točko več kot Nafta.

V zadnjem krogu bodo Bistričani gostovali v Bilju, kjer se bodo pomerili z ekipo Vitanest.

Damijan DRAME

 

Last modified on Sunday, 12 May 2024 18:54
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči