( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Na Črešnjevcu so ustvarjali starejši in mlajši

Likovna sekcija KUD-a Štefana Romiha je v soboto, 11. maja, dopoldan v dvorani kulturnega doma na Črešnjevcu pripravila medgeneracijsko ustvarjanje, na katerega so povabili šolarje Osnovne šole dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec in otroke iz vrtca enot Črešnjevec in Leskovec-Stari Log. Medsebojno druženje je prineslo obilo zadovoljstva vsem, končni izdelki pa so prave umetnine. 

"Ko so mi člani likovne sekcije predlagali medgeneracijsko srečanje in ustvarjanje, sem ga seveda z navdušenjem podprl. Takoj smo k sodelovanju povabili šolo in vrtec in rezultat je izjemen," je povedal predsednik KUD-a Štefan Romih Črešnjevec Franci Podgrajšek. Tema likovnega ustvarjanja je bila predstavitev domačega kraja in otroci so našli številne motive, ki zaznamujejo njihov kraj. "Povabilu društva smo se takoj z veseljem odzvali, saj imamo na šoli precej mladih, ki izjemno radi ustvarjajo in med njimi je tudi kar nekaj talentov, zato se nam je zdelo smiselno, da se mladi tega druženja udeležijo. Otroci so lahko sproščeno ustvarjali, z navodili jih nismo preveč obremenjevali in rezultati so resnično odlični," je povedal učitelj likovne vzgoje na črešnjevski osnovni šoli Rok Dragič. Neverjetno ustvarjalnost so pokazali tudi najmlajši. "Meni se zdi ta dogodek ena krasna stvar, otroci se lahko od starejših in izkušenih likovnikov veliko naučijo. Če jim pokažejo neko preprosto tehniko, jih vpeljejo v to, kako izrazit tisto, kar vidijo in čutijo, kar se jim zdi lepo, otroci potem s svojimi sposobnostmi, z likovnimi pripomočki prenesejo na platno. Zelo prijetno druženje je, vsi so nasmejani, otroci neizmerno uživajo. Druženje se mi zdi tudi obogatitev kraja. Zato si nam ni bilo težko vzeti časa in priti v soboto dopoldan, ker se mi zdi pomembno in dobrodošlo, da kraj dobi neko vrednost, hkrati pa ohranjamo svojo kulturno dediščino s tem, ko ozavestimo, kakšne lepote vse naš kraj ima," je povedala vzgojiteljica Darija Ovčar. 

"Današnje medgeneracijsko srečanje je prvo in srčno upam, da ga bomo v prihodnosti nadaljevali," je še poudaril predsednik KUD-a Štefan Romih Franci Podgrajšek.

Natalija Sinkovič

Last modified on Wednesday, 15 May 2024 06:35
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči