( ISSN 2738-5760 )

Šport

Foto: Twirling klub Sašo Foto: Twirling klub Sašo

6 zlatih, 5 srebrnih in 4 bronaste iz ZDA za Twirling klub Sašo

Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica se je v nedeljo, 5. maja, čez lužo podal na tekmovanje Twirl Mania 2024, natančneje v Orlando na Floridi, v Združenih državah Amerike. Ekipa je v Ameriko odpotovala z željo, motivacijo in energijo osvojit ne le nastope v finalu, ampak tudi kakšno kolajno, zato so priprave na to tekmovanje potekale celo sezono. Bistriški klub se v sredo vrača domov z rekordnim številom medalj in drugih uvrstitev. Izkupiček tako znaša 6 zlatih, 5 srebrnih in 4 bronaste medalje.

Po nekaj dnevni pripravi na tekmovanje na ameriških tleh se je tokrat sedem tekmovalk s trenerjem na čelu ter spremljevalko podalo v boje za odličja in poskušalo ponoviti leto 2020, ko je klubu uspelo osvojiti nekaj medalj. Tekmovanje, ki je potekalo v Epcot areni, je v treh dneh postreglo z nekaj več kot 1500 nastopi tekmovalcev iz vsega sveta. Bistriške twirlerke so svoje tekmovalne nastope opravile še bolje, kot se je to zgodilo leta 2020. Tekmovanje se je začelo v petek, ko so bili na sporedu programi prostih disciplin, in se nadaljevalo skozi vikend, ko so se odvijali programi v tehničnih disciplinah in skupinah. V vseh programih, ki so jih tekmovalke Twirling kluba Sašo odplesale, je prišlo do številnih pozitivnih presenečenj, saj si je bistriški klub v petek z izjemno dobrim izhodiščem odprl številna vrata za boj za medalje tudi v soboto in nedeljo.

TWIRLMANIA 1Že v petek so bili rezultati izjemni in v svojo vitrino je ekipa pospravila šest medalj: dve zlati, dve srebrni in dve bronasti. S tem se je dvignila tudi motivacija za sobotni del, ki je bil še težji, saj je bilo na vrsti več tekmovalnih nastopov kot v petek. Znova je klubu uspel neverjeten podvig, saj si je dodatno priboril dve bronasti, tri srebrne in kar tri zlate medalje. Tudi nedeljski del je s tekmovanjem skupin poskrbel za odlične rezultate in za zaključek je ekipa Twirling kluba Sašo dodala še eno 4. mesto in eno zlato odličje.

Klub se zahvaljuje vsem staršem in podpornikom, ki so omogočili udeležbo na tekmovanju.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, trenerju in klubu.

Twirling klub Sašo Slovenska Bistrica in slovenske barve so zastopale Melani Gril, Eva Mlaker, Leja Gorjup, Neli Žunko, Larissa Repnik, Mia Baumkircher in Katarina Ošlak pod vodstvom trenerja Saše Koprivnika.

Še isti dan povratka iz ZDA del ekipe ter nekaj preostalih članov Twirling kluba Sašo, ki niso bili v Ameriki, odhaja na odprto prvenstvo Španije, ki bo od 17. do 19. maja potekalo v Barceloni. Tako se tekmovalni ciklus mednarodnih tekmovanj za domač klub nadaljuje.

Rezultati:

Freestyle Pari:

Mia Baumkircher in Katarina Ošlak - 2. mesto

Eva Mlaker in Leja Gorjup - 3.mesto

Larissa Repnik in Neli Žunko - 5. mesto

Freestyle:

Melani Gril - 1.mesto

Leja Gorjup - 1.mesto

Mia Baumkircher - 2.mesto

Eva Mlaker - 3.mesto

Katarina Ošlak- 7.mesto

Larissa Repnik - 9.mesto

Neli Žunko - 11.mesto

Dance twirl:

Melani Gril - 1. mesto

Mia Baumkircher - 1. mesto

Eva Mlaker - 2. mesto

Neli Žunko - 4. mesto

Katarina Ošlak- 5. mesto

Leja Gorjup - 6. mesto

Larissa Repnik - 7. mesto

Solo:

Melani Gril - 1. mesto

Katarina Ošlak- 2. mesto

Eva Mlaker - 3. mesto

Mia Baumkircher - 4. mesto

Neli Žunko - 4. mesto

Larissa Repnik - 9. mesto

Leja Gorjup - 10. mesto

Solo pari:

Eva Mlaker in Leja Gorjup - 2. mesto

Katarina Ošlak in Mia Baumkircher - 3. mesto

Larissa Repnik in Neli Žunko - 4. mesto

Two baton:

Melani Gril - 6. mesto

Eva Mlaker - 7. mesto

Neli Žunko - 8. mesto

Mia Baumkircher - 11. mesto

Skupine:

Team - 1. mesto

Team - 4. mesto

  • May 13, 2024
Last modified on Monday, 13 May 2024 05:41
Rate this item
(3 votes)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči