( ISSN 2738-5760 )

Šport

Leon Šuntner in Franc Matjašič | Foto: Sport club M Leon Šuntner in Franc Matjašič | Foto: Sport club M

Šuntner in Matjašič zlata

Na tekmi za svetovni pokal v footgolfu FIFG 250, ki je bil konec tedna, 11. in 12. maja, v Bovcu, sta Franc Matjašič in Leon Šuntner, člana zgornjepolskavskega Sport cluba M, zasluženo osvojila prvo mesto. Na dvodnevnem tekmovanju je nastopilo kar 70 tekmovalcev iz sedmih držav.

Leon Šuntner in Nani Franc Matjašič, člana, sta poskrbela za še en izjemen rezultat slovenksih footgolfistov. Leon Šuntner je v svetovnem pokalu prvič zmagal. V seniorski konkurenci je že prvi dan osvojil vrhunski rezultat (-7). »Drugi dan tekmovanja je taktično odigral celotno srečanje ter z naskom štirih točk za sabo pustil drugouvrščenega, domačina Vasjo Kovača, tretji pa je bil Slovak Mario Polach,« so sporočili iz Sport cluba M.

Matjašič, ki je v super seniorski kategoriji po prvem dnevu vodil za eno samo točko, je tokrat drugi dan tekmovanja šele v finišu tekme strl odpor prvega igralca sveta, Slovaka Jana Holiča ter zaslužno stopil na najvišjo stopničko. Tretji je bil Italijan Stefano Cavi. V kategoriji moških je zmagal domačin Gaj Rosič, med ženskami pa je slavila Madžarka, Dora Kuchta.

(ns)

  • May 13, 2024
Last modified on Monday, 13 May 2024 11:01
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
19
25
26
31

 OSMRTNIC1 13

Poišči