( ISSN 2738-5760 )

Zlato priznanje za inovativnost tudi Impolu

Štajerska gospodarska zbornica je v petek, 14. junija, v Stari Steklarski na Ptuju najboljšim inovacijam v podravski regiji podelila štiri zlata, devet srebrnih in tri bronasta priznanja ter tri priznanja za prebojne invencije. Štiri najbolje ocenjene inovacije se bodo potegovale za priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni, med njimi bo tudi Impol z aluminijevo zlitino, ustvarjeno z umetno inteligenco.

Priznanja Štajerske gospodarske zbornice so del nacionalnega projekta Priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije in predstavljajo najvišja nacionalna priznanja za inovativne dosežke slovenskih podjetij in drugih organizacij.

S srebrnimi priznanji so nagradili skupino inovatorjev Cyrex, podjetje F.A. MAIK, Inštitut za promocijo varstva okolja, Marles hiše, Mikro+polo, Tehnocom, Tenzor, Energija in okolje in AJM. Bronasta priznanja pa so prejeli Anita Kovač Kralj, Zavarovalnica Sava in Valji.

Zlati nagrajenci, ki so prejeli največ točk in se bodo uvrstili v nacionalni izbor, so podjetje Committo za inovacijo Ai Krpan, podjetja Talum, Roboteh, Trisense in Comland za Visionguard za proizvodnjo ulitkov brez napak, družba Ledinek Engineering za visoko-zmogljiv Ledinek avtomatski sistem ter Impol 2000 za aluminijeve zlitine, ustvarjene z umetno inteligencoPriznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podelili na Dnevu inovativnosti 10. septembra na Brdu pri Kranju.

V Štajerski gospodarski zbornici (ŠGZ) letos praznujejo že 22. obletnico podeljevanja priznanj inovacijam. V preteklih letih so podelili že skoraj 400 regijskih priznanj, med njimi več kot 60 zlatih. V Sloveniji pa je priznanje prejelo že več kot 13.300 inovatorjev in več kot 3.677 inovacij.

(šgz, ns)

  • June 14, 2024
Last modified on Friday, 14 June 2024 12:04
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči