( ISSN 2738-5760 )
Veliko Tinje | Foto: Boris Jurak Veliko Tinje | Foto: Boris Jurak

V KS Tinje praznujejo

V KS Tinje v teh dneh s številnimi prireditvami obeležujejo svoj že 48. krajevni praznik, ki ga praznujejo 15. junija v spomin na ustanovitev OF, ki je bila v Orlečevi kleti.

V soboto, 15. junija, so praznovanje začeli s koncertom Ljudskih godcev izpod Tinja ob njihovi 20-letnici delovanja, ki ohranjajo ljudsko izročilo in ljudsko petje. V petek, 21. junija, bodo pripravili Večer pod zvezdami oziroma pod šotorom na novi ploščadi pred domom gasilcev in krajanov, kjer bo nastopil Oktet Tinje z gosti.

V soboto ob 16. uri bodo sledile tradicionalne vaške igre, ki jih organizira Turistično društvo Cokla Tinje. Ob 18. uri bodo pripravili kulturni program v počastitev državnega praznika, po proslavi pa bo razglasitev rezultatov članskega tekmovanja Gasilske zveze Slovenije. Sledilo bo družabno srečanje in vrtna veselica z ansamblom Glas.

»V krajevni skupnosti trenutno urejamo vaško jedro, nekaj smo postorili na komunalni infrastrukturi, predvsem za oskrbovanja z vodo in vzdrževanja cest. Najbolj ponosen pa sem, da smo na Tinje, v zaselke Radkovec, Malo Tinje, Tinje, Turiška vas, Jurišna vas pripeljali optično omrežje, letos pa ga bomo razširili tudi v Tinjsko Goro, v roku enega leta pa ga bomo razširili tudi v Planino pod Šumikom. S tem se bo odprla možnost, da ga razširimo v naselji Urh in Rep. To je za našo krajevno skupnost v teh digitalnih časih izredno pomembno,« poudarja predsednik KS Tinje Maksimilijan Tramšek. Odločili so se, da je treba razširiti tudi Dom gasilcev in krajanov. »S pridobitvijo novega gasilskega vozila je obstoječa garaža postala premajhna, zato bomo naredili prizidek k Domu gasilcev in krajanov. Vlogo za gradbeno dovoljenje smo že vložili, tako da upam, da ga bo UE to čim prej izdala. Malo bomo spremenili tudi vhod. Prihodnje leto pa bomo uredili tudi nekaj lokalnih cest skupaj z Občino Slovenska Bistrica,« je še povedal Maksimilijan Tramšek.

Natalija Sinkovič

  • June 17, 2024
Last modified on Wednesday, 26 June 2024 06:02
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

Poišči