( ISSN 2738-5760 )

Otvoritev Cvetličarne DIKA na pokopališču v Slovenski Bistrici

V Slovenski Bistrici je svoja vrata na novo odprla Cvetličarna Dika, ki se nahaja na pokopališču (Ul. Pohorskega bataljona, 2310 Slovenska Bistrica). Otvoritev je bila v sredo, 19. junija 2024, ob 10. uri. Zbralo se je lepo število ljudi, ki so jih pričakale domače dobrote družine Fridrih. Prostor je lepo opremljen in urejen, uspelo jim je ustvariti prijeten ambient, ki daje občutek domačnosti. Zanimivo je ime cvetličarne. Dobila ga je namreč po grški boginji človeške pravice - Dika, ki naj bi ohranjala pravičnost med človeštvom.

Za začetek cvetličarske poti se je odločila družina Fridrih iz Gladomesa, pod vodstvom Emilije Fridrih. S tem so razširili svojo dejavnost na domu, kjer imajo čudovito vrtnarijo - Vrtnarstvo Fridrih. Znani so po pestri ponudbi in so priljubljeni med krajani. Ukvarjajo se s pridelavo in prodajo sadik, vrtnin in okrasnega cvetja, zasadili so tudi nasad malin.
Kot posebnost se ukvarjajo tudi z liofilizacijo sadja. Gre za postopek sušenja z globokim zamrzovanjem, pri čemer sadje ohrani skoraj vse svoje lastnosti (strukturo, vitamine in minerale, okus in barvo). Liofilizirano sadje lahko poskusite in kupite v cvetličarni in si privoščite lahek, zdrav prigrizek ali nekoga razveselite z darilom.
Odprtje cvetličarne obiskovalcem znova omogoča nakup nagrobnih sveč, aranžmajev in žalnih vencev. V ponudbo so vključili tudi rezano cvetje in šopke, razno cvetlično dekoracijo, balkonsko cvetje, rože za grobove in druge cvetličarske storitve. V ponudbi se najde tudi avtomat za kavo.
S tem se zgodba cvetličarne na pokopališču nadaljuje. V času, ko je na pokopališču ni bilo, so jo Bistričani precej pogrešali. Ponovno odprtje cvetličarne je torej neke vrste pomembna pridobitev za prebivalce mesta in njegovo okolico.

Nina Robar

  • June 25, 2024
Last modified on Tuesday, 25 June 2024 21:14
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči