( ISSN 2738-5760 )

Otvoritev novih prostorov zdravstvenega doma jeseni

Konec januarja lani se je začela investicija dograditve in rekonstrukcije zdravstvenega doma s četrto zgradbo v kompleksu zdravstvenega doma, končana naj bi bila do konca meseca, sledijo tehnični pregledi in pridobitev uporabnega dovoljenja, odprtje pa načrtujejo jeseni.

Z novimi prostori bodo v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica rešili prostorsko stisko in zagotovili dvig nivoja zdravstvene oskrbe. V t. i. četrti stavbi bodo v pritličju prostori za nujno medicinsko pomoč, dežurne službe, reševalna in patronažna služba, v 1. nadstropju prostori za otroške in šolske dispanzerje in v 2. nadstropju med drugim prostori za zobozdravstvene ambulante. V obnovljeni tretji stavbi bodo med drugim uredili razširjeni laboratorij ter center za mentalno zdravje otrok in mladostnikov. 

Do dokončanja del so morali nekoliko prilagoditi delo v dežurni ambulanti, dežurni medicinski pomoči, in sicer tako, da so začasno vhod prestavili v eno od zgradb.

Iz Zdravstvenega doma še sporočajo, da bo 2. septembra začela delo nova pediatrinja, ki bo prevzela skrb za paciente v pediatrični predšolski ambulanti in bo sprejemala tudi nove paciente.

Natalija Sinkovič

 

Last modified on Thursday, 04 July 2024 13:25
Rate this item
(0 votes)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči