( ISSN 2738-5760 )

Podelitev maturitetnih spričeval tudi zlatemu maturantu

V Viteški dvorani slovenjebistriškega gradu je v četrtek, 4. julija, potekala slovesna podelitev spričeval poklicne mature. K letošnji poklicni maturi, ki na Srednji šoli Slovenska Bistrica poteka že vse od leta 2003, je pristopilo 35 dijakov, 21 iz programa ekonomski in 14 iz programa metalurški tehnik.

»S svečano podelitvijo spričeval o uspešno opravljeni poklicni maturi se tudi uradno zaključuje srednješolsko šolanje generacije ekonomskih in metalurških tehnikov 2020. Prepričan sem, da vam bo srednješolska izkušnja ostala v lepem spominu. Morda v času šolanja ni bilo vedno tako, saj ste se soočali s številnimi izzivi. A uspelo vam je premagati vse ovire, za kar vam iskreno čestitam. Verjamem, da se boste čez leta Srednje šole Slovenska Bistrica spominjali po iskrenosti, pristnih odnosih med dijaki in profesorji, ustvarjalnosti, stkanih prijateljstvih in prvih ljubezni,« je na slovesnosti povedal ravnatelj Srednje šole Slovenska Bistrica mag. Marjan Kampuš in se vsem zdaj že bivšim dijakom zahvalil za korektno sodelovanje in zastopanje šole na številnih tekmovanjih, srečanjih, ekskurzijah in druženjih.

Maturante in maturantke programov ekonomski in metalurški tehnik so v sklepnem dejanju njihovega srednješolskega izobraževanja ob bučnih aplavzih sošolcev in profesorjev sprejeli ravnatelj, razredniki in župan občine dr. Ivan Žagar.

»Končali ste eno etapo na vašem tekmovanju v izobraževanju. Zahvaljujem se vam za vse dobre stvari, ki ste jih storili v času šolanja in s katerimi ste šolo promovirali tudi izven meja naše občine. Čaka vas naslednja etapa in želim vam uspešno nadaljnjo študijsko pot, pri tem pa ne pozabite od kod prihajate in z veseljem se vračajte domov,« je povedal župan in maturantom za uspešno zaključeno srednješolsko izobraževanje iskreno čestital.

Poseben uspeh je na letošnji poklicni maturi dosegel zlati maturant programa metalurški tehnik Jure Kukovič.

»Za to je bilo potrebnega veliko truda, odrekanja, usklajevanja šolskih in obšolskih obveznosti ter trdnega dela ne le v šoli, temveč tudi doma. Dosežek je potrditev, da sem se odločil prav, ko sem izbral metalurgijo. Za ta program sem se odločil, ker me je zanimal novi program v Slovenski Bistrici, zato tudi nisem izbral sicer bližje srednje šole v Zrečah. Rekel sem si, šel bom v Bistrico in pokazal kako se naredi srednja šola,« je povedal Jure Kukovič, ki je za nadaljevanje šolanja izbral strojništvo.

 

 

  • July 5, 2024
Last modified on Sunday, 14 July 2024 13:35
Rate this item
(1 Vote)

komunala

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči