( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Projekt revitalizacije studeniškega samostana je končan

Na nekatere stvari nimamo vpliva. Podjetje Enertec je iz finančnih razlogov za nedoločen čas prekinilo z obnovo in oživljanjem nekdanjega samostanskega kompleksa. Zgodba, ki smo jo v tej obliki in zasedbi v magični dolini pod Bočem začeli pisati 1. aprila 2022, se je 30. junija uradno zaključila.

Delovišče je večinoma izpraznjeno, včeraj je bil odpeljan še zadnji kontejner, v katerem smo snovali ideje, reševali zagate, iskali rešitve, potrjevali gradbene dnevnike in se v mrzlih zimskih dneh greli ob čaju. Hvala ekipi, ki je prevzela ter korektno, predano in natančno opravila vsa dela in bila vedno pripravljena prisluhniti. V tem času smo se znašli pred mnogimi izzivi, ki nam jih je uspelo premagati, skupaj smo dobesedno premikali samostanske zidove. Ponosni smo na opravljeno delo in hvaležni, da smo se z gradbišča vsak dan vsi nepoškodovani vrnili v svoje domove.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem drugim, ki ste na kakršenkoli način sodelovali in s svojimi prispevki oplemenitili ta projekt in samostan. Hvala vsem vam, ki ste spremljali objave v tej skupini in v medijih, se udeleževali dogodkov v naši organizaciji in nas spodbujali, da nadaljujemo po začrtani poti.

Hvala podjetju Enertec, da je dalo temu izjemnemu spomeniku ob vznožju Boča priložnost in ob pomoči Ministrstva za kulturo RS zagotovilo, da se bo ohranil za prihodnje rodove.

Hvaležna sem za pridobljena znanja, spoznanja, doživetja, izkušnje in ustvarjene spomine; tistim iz otroških dni, ko sem se kot deklica sprehajala med mogočnimi zidovi (in vsem poznejšim) so se pridružili spomini zadnjih dveh let, ko sem se samostanu posvetila tako profesionalno kot tudi zasebno.

Konec neke zgodbe je priložnost za začetek pisanja nove. Srečno. 

dr. Simona Kostanjšek Brglez

 

 

  • July 5, 2024
Last modified on Friday, 05 July 2024 13:04
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
12
13
14
21
26
27
28

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

 OSMRTNIC1 13

Poišči