( ISSN 2738-5760 )

Šport

Urška Žigart Urška Žigart

Na olimpijske igre brata Štern, zakaj ne tudi Urška Žigart

Olimpijski komite Slovenije je včeraj, 8. julija, predstavil kar 90 športnic in športnikov, ki se bodo na Olimpijskih igrah v Parizu borili za odličja v 17 špornih panogah. Med 90 športniki bosta tudi odlična bistriška odbojkarja Tonček in Žiga Štern. Žal pa na igrah ne bo nastopila letos najboljša slovenska kolesarka Urška Žigart. 

f2d330db2c1d302715223f7cd15cd5fa MV Parizu nas bo zastopala najštevilčnejša olimpijska reprezentanca do sedaj. Kar 90 športnikov in športnic 844 športnic in 46 športnikov) je na seznamu potnikov, ki se bodo za odličja borili v 17 športnih panogah. Slovenski odbojkarji so si na kvalifikacijah priborili prvi nastop na olimijskih igrah. K temu zgodovinskemu uspehu sta veliko prispevala brata Tonček in Žiga Štern. Zgodovinsko prvo tekmo bodo odbojkarji odigrali v South Paris Areni I p28. julija, ob 21. uri, proti Kanadi. Drugi tekmec naše izbrane vrste bo Srbija, s katero se bo Slovenija srečala 30. julija, ob 17. uri, 2. avgusta, prav tako ob 17. uri, pa naše fante čaka še obračun z aktualnimi olimpijskimi prvaki Francozi.

Javna predstavitev slovenske odprave bo 11. julija ob 20.30 na Ukmarjevem trgu v Kopru.

Selektor Gorazd Penko se je odločil, da Urške Žigart ne uvrsti v kolesarsko ekipo 

Selektor ženske kolesarske reprezentance je na seznam potnic na olimpijske igre uvrstil Eugenijo Bujak in Urško Pintar, ne pa tudi odlične bistriške kolesarke Urška Žigart, ki trenira pod nadzorom vrhunskih strokovnjakov in v letošnji sezoni niza odlične rezultate. Pred kratkim je postala državna prvakinja v cestni dirki in vožnji na čas, v cestni dirki je Pintarjevo npr. premagala za okoli 11 minut. Prav tako Urška s svojo ekipo Jayco AlUla letos uspešno nastopa na mednarodnih dirkah, kot je dirka po Švici in trenutno je na dirki po Italiji na odličnem 21. mestu. Trenutno je najvišje uvrščena Slovenka na  lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), na 114. mestu, medtem ko je Bujakova 138., Pintarjevo pa najdemo na 234. mestu. Selektor je pri izboru upošteval lanske rezultate oziroma rezultate s svetovnega prvenstva v kolesarstvu.

Ker je selektorjev izbor dvignil veliko prahu, so se z izjavo za javnost odzvali v Kolesarski zvezi Slovenije (KZS). "Vodstvo oziroma predsedstvo KZS in tudi Olimpijskega komiteja Slovenije nimata vpliva na izbor reprezentanc, ki bosta zastopali Slovenijo na olimpijskih igrah v Parizu. Izbor reprezentančnih tekmovalk in tekmovalcev je v popolni pristojnosti selektorjev, je pa njihova odgovornost, da izberejo najboljše," so zapisali. 

Na Instagramu se je oglasila tudi razočarana 27-letna Bistričanka: "Veliko je stvari, ki bi jih lahko napisala, a raje z dvignjeno glavo pišem svojo zgodbo. Ni najlažje sprejeti, a nekatere bitke so izgubljene, preden se sploh začnejo. Srečno vsem, ki so se jim sanje uresničile."

Selektorjeva odločitev je povzročila škodo kolesarstvu, Olimpijskemu komiteju Slovenije in predvsem odlični kolesarki. S takim izborom bomo prikrajšani tudi navijači, saj ne bomo mogli navijati za najboljše.

Natalija Sinkovič

  • July 9, 2024
Last modified on Tuesday, 09 July 2024 17:39
Rate this item
(1 Vote)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
5
12
13
14
21
26
27
28

 OSMRTNIC1 13

Poišči