( ISSN 2738-5760 )
Komunala odvaža smeti, Foto: Komunala Slovenska Bistrica Komunala odvaža smeti, Foto: Komunala Slovenska Bistrica

Odlaganje odpadkov bolnikov s covid-19

Ker se je v Slovenski Bistrici močno povečalo število okuženih s covid-19, je pomembno ponoviti tudi priporočilo, kako odlagati odpadke v gospodinjstvih, kjer imajo potrjeno okužbo ali bolnika s covid-19. 
Komunala Slovenska Bistrica, glede na priporočila NIJZ, svetuje vsem tistim, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo s koronavirusom covid-19 v domači oskrbi, da osebne odpadke (na primer uporabljene robčke in rokavice iz lateksa) ter odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) odložijo v plastično vrečo za odpadke in jo, ko je polna, tesno zavežejo. Vsebine vreč ne tlačite, odpadkov se po odlaganju v vrečo ne dotikajte več.
To vrečo naj nato namestijo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežejo ter jo ločeno (na balkonu, terasi ...) hranijo vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadkeNapolnjenih, povezanih, označenih vreč z odpadki se nikoli ne odpira!
Rokavice iz lateksa niso embalaža, zato jih ne odlagajte v zabojnike z rumenim pokrovom, ampak med mešane komunalne odpadke, enako velja tudi za maske. Druge gospodinjske odpadke lahko odlagajo kot običajno. 

V času epidemije zaradi bolezni COVID-19 je kakršnokoli dotikanje odloženih odpadkov strogo odsvetovano. Brskanje po smeteh ter zabojnikih lahko povzroči širjenje okužb. 

  • Komunala Slovenska Bistrica odvoz odpadkov trenutno izvaja po ustaljenih urnikih. V podjetju opozarjajo, da je pomembno pomisliti tudi na njihove komunalne delavce, ki v tem času morajo opravljati svojo delo in ni na mestu, da jim z neodgovornim ravnanjem nalagamo dodatne obremenitve čiščenja okolja. Kljub epidemiji zagotavljajo vse nujne gospodarske javne službe.
  • oktober 27, 2020

 komunala

Vreme

komunala

Koledar

« Julij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči