( ISSN 2738-5760 )
Domači kruh, Foto: Pixabay Domači kruh, Foto: Pixabay

Kupujmo lokalno

V teh dneh je še kako pomembno zavedanje, da je za zdravje vseh bolje, da se prehranjujemo z lokalno pridelano hrano. Zato podprimo lokalne pridelovalce in hrano kupujmo pri njih.

Slovenskobistriški Razvojno-informacijski center pripravlja seznam kmetij oz. lokalnih ponudnikov, kjer lahko kupci opravijo neposreden nakup lokalnih živil. Seznam bo javno objavljen na spletnih straneh Občine Slovenska Bistrica ter vseh komunikacijskih kanalih RIC in TIC Slovenska Bistrica, hkrati pa tudi vsaj na komunikacijskih kanalih Mariborske razvoje agencije. Zato poziva vse lokalne pridelovalce hrane, naj pripravijo svoje ponudbe, seveda z ustreznimi potrdili o upoštevanju vseh ukrepov, ki jih mora kmetija spoštovati.
Pri akciji promocije neposrednega varnega nakupa pri lokalnih pridelovalcih poleg Občine Slovenska Bistrica sodelujejo še RIC Slovenska Bistrica, Kmetijsko gozdarski zavod Maribor, Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, MRA Maribor, ZRS Bistra Ptuj in Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM.

Bistričan.si

Last modified on Friday, 10 April 2020 15:56

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
3
4
5
12
25
26
31

 Red Simple Travel Blog Banner 1170 200 pik 1170 702 pik

Poišči