( ISSN 2738-5760 )

Kultura

Romihovi nagrajenci, foto Bistričan.si Romihovi nagrajenci, foto Bistričan.si

Znani dobitniki Romihovih priznanj

Odbor za priznanja Štefana Romiha pri Zvezi kulturnih društev občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica je izbral nagrajence za leto 2020.

Priznanja dobijo: Daniel Gajšt iz KUD MPZ Obrtnik Slovenska Bistrica - Polskava, Janko Pepelnik iz KUD Štefan Romih Črešnjevec in Nastja Pančič Čurin iz Komornega zbora KUD Šmartno na Pohorju in KUD Vivere.

Plakete Štefana Romiha z listino za življenjsko delo tokrat ne bodo podelili.

Priznanja bodo vročili takoj, ko bo to mogoče, torej ko bo epidemiološka slika boljša.

Priznanja bosta podelila predsednica Odbora za priznanja Štefana Romiha Marija Bračič in predsednik ZKD občin Makole, Poljčane, Slovenska Bistrica Blaž Gregorič.

Predsednica odbora za priznanja Marija Bračič je ob tej priložnosti povedala: »Iskreno čestitam prejemnikom priznanj Štefana Romiha. Vaša domišljija, motivacija, ustvarjalnost, raznovrstnost in veselje, naj bodo še naprej način vašega življenja in dejavniki ljubiteljskega kulturnega ustvarjanja – za vas in v veselje vseh nas.« Predsednik ZKD Blaž Gregorič, ki je tudi sam velik ljubiteljski ustvarjalec: »Tistim, ki smo vpeti v različna kulturna društva, veliko pomeni, da ni vaj, druženja, nastopov, aplavza, priznanj. Pogrešamo in komaj čakamo, da znova začnemo. Ravno zato je prav, da se kljub vsem omejitvam spomnimo na tiste, ki nekako izstopajo iz povprečja, vložijo v delo kulturnih društev več sebe, ki nekako vlečejo voz najprej. Pohvale in priznanja vedno božajo dušo in notranji ego tistega, ki jo dobi. Vsi trije letošnji prejemniki priznanj Štefana Romiha prihajajo s področja zborovskega petja. Je v tem kakšna simbolika? Glasba in pesem nas spremlja že iz pradavnine. Pravijo, da se je petje, pa čeprav je bilo verjetno samo nekakšno brundanje, razvilo pred govorom. Spremlja nas tudi dandanes vsakodnevno, povsod. Dviga razpoloženje in vliva optimizem

  • februar 1, 2021
Nazadnje urejano na 0, 05.02.2021 22:00
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

komunala

komunala

Koledar

« Marec 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Bottom add

Poišči